ΜΕΝΟΥ

Pages

Γαρίδες σοτέ με σάλτσα εσπεριδοειδών

 
¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤

Συνταγή : Δημήτρης Σκαρμούτσος
Μερίδες : Για 4 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : Περίπου 15΄.
Βαθμός Δυσκολίας : ✬✬✬✬


Υλικά
  • 50 γρ. βούτυρο, ανάλατο
  • 1 σκελίδα σκόρδο, πολτοποιημένη
  • 1 κρεμμύδι, κομμένο σε φέτες
  • 500 γρ. γαρίδες μεγάλες, καθαρισμένες με το κεφάλι και την ουρά
  • 1 φλ. κρασί λευκό, ξηρό
  • πιπέρι, φρεσκοτριμμένο, κατά βούληση
  • 1 λεμόνι, 1/2 κομμένο σε φέτες + 1/2 χυμό
  • 1 πορτοκάλι, 1/2 κομμένο σε φέτες + 1/2 χυμό
  • 1 κ.γ. νιφάδες θαλασσινό αλάτι
  • ½ ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο, φύλλα και κοτσάνια

Διαδικασία

  • Ζεσταίνουμε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια προς υψηλή φωτιά.
  • Ρίχνουμε το βούτυρο και μόλις λιώσει, προσθέτουμε το σκόρδο και το κρεμμύδι.
  • Αφήνουμε να μαλακώσει το κρεμμύδι για 2-3 λεπτά και στη συνέχεια προσθέτουμε τις γαρίδες.
  • Ανακατεύουμε και σοτάρουμε τις γαρίδες, μέχρι να ροδίσουν από όλες τις πλευρές.
  • Σβήνουμε με το κρασί και το χυμό λεμονιού και πορτοκαλιού και περιμένουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ.
  • Ρίχνουμε πιπέρι και τις φέτες από το λεμόνι και το πορτοκάλι, ανακατεύουμε και μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά για 3-5 λεπτά, μέχρι να σωθούν τα περισσότερα υγρά.
  • Αποσύρουμε από τη φωτιά και πασπαλίζουμε με τις νιφάδες θαλασσινό αλάτι.
  • Γαρνίρουμε με το μαϊντανό και σερβίρουμε.

Πηγή - www.dimitrisskarmoutsos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου