ΜΕΝΟΥ

Pages

Χοιρινό ψαρονέφρι με δαμάσκηνα και πορτοκάλι

 
¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤

Συνταγή : Δημήτρης Σκαρμούτσος
Μερίδες : Για 4 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : ??
Βαθμός Δυσκολίας : ✬✬✬

Υλικά
  • 1 κιλό χοιρινό ψαρονέφρι κομμένο σε μέτρια κομμάτια
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 400ml κόκκινο γλυκό κρασί
  • 2 πορτοκάλια χυμό
  • 10 αποξηραμένα δαμάσκηνα
  • 100 ml πετιμέζι
  • 2 κουταλιές της σούπας ξύδι μπαλσάμικο
  • αλάτι
  • πιπέρι

Διαδικασία

  • Τσιγαρίζουμε το σκόρδο σε λίγο ελαιόλαδο και προσθέτουμε το κρέας.
  • Μόλις πάρει χρώμα γύρω γύρω σβήνουμε με το κρασί, το πετιμέζι και το μπαλσάμικο. Προσθέτουμε το χυμό από τα πορτοκάλια .
  • Αφήνουμε να ψηθεί σε χαμηλή φωτιά για περίπου 50 λεπτά, να μαλακώσει το κρέας. 10 λεπτά πριν τελειώσεις το ψήσιμο, προσθέτουμε τα δαμάσκηνα και αλατοπίπερο ίσα να μαλακώσουν.

Πηγή - www.dimitrisskarmoutsos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου