ΜΕΝΟΥ

Pages

Γκουακαμόλε (αλοιφή αβοκάντο)

 
¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤

Συνταγή : Γαστρονόμος
Μερίδες : Για 4 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : Προετοιμασία 15΄- 20΄.
Βαθμός Δυσκολίας : ✬✬✬

Για την 2η εβδομάδα του διαγωνισμού «Το συνταγολόγιο της τελευταίας στιγμής», η πρώτη συνταγή που προκρίθηκε είναι της Φωτεινής Νικολάου.

Υλικά
  • 2 αβοκάντο
  • 1 μικρή ντομάτα, ξεφλουδισμένη (ή δύο τοματάκια του κουτιού)
  • 1 μικρή πιπεριά Φλωρίνης
  • 1 μικρό κόκκινο κρεμμύδι
  • 1-2 σκελίδες σκόρδου
  • χυμός από 2 μοσχολέμονα (λάιμ)
  • μαϊντανός

Διαδικασία
  • Καθαρίζουμε τα αβοκάντο και τα βάζουμε σε μια λεκάνη. 
  • Προσθέτουμε κομμένα σε ψιλούς κύβους την ντομάτα, την πιπεριά, το κρεμμύδι και το σκόρδο. 
  • Περιχύνουμε με το χυμό απο τα μοσχολέμονα. 
  • Πολτοποιούμε το μείγμα όπως κάνουμε με τον πουρέ (με το πρες πουρέ ή στον πολτοποιητή). 
  • Στολίζουμε με ψιλοκομμένα φυλλαράκια μαϊντανού.
  • 
Το γκουκαμόλε το χρησιμοποιούμε ως ντιπ ή το αλείφουμε πάνω στο ψωμί.

Πηγή - www.gastronomos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου