ΜΕΝΟΥ

Pages

Αβγά γεμιστά με τυρί κρέμα, μουστάρδα και ζαμπόν καπνιστό

 
¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤

Συνταγή : Δημήτρης Σκαρμούτσος
Μερίδες : Για 10 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : Περίπου 25΄.
Βαθμός Δυσκολίας : ✬✬✬✬


Υλικά

  • 10 αβγά
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. χυμός λεμονιού
  • 1/3 φλ. τυρί κρέμα
  • 1 κ.σ. μαγιονέζα
  • 1 κ.σ. μουστάρδα, απαλή
  • 1 κ.γ. κέτσαπ
  • 1 πιπεριά κόκκινη γλυκιά, ψιλοκομμένη + 2 κ.σ. επιπλέον για γαρνιτούρα
  • 4 κ.σ. άνηθο, ψιλοκομμένο
  • 1 κρεμμυδάκι φρέσκο, ψιλοκομμένο
  • 1/3 φλ. ζαμπόν καπνιστό, ψιλοκομμένο
  • αλάτι, κατά βούληση
  • πιπέρια φρεσκοτριμμένα διάφορα, κατά βούληση

Διαδικασία

  • Σε μία κατσαρόλα βάζουμε τα αβγά, τα καλύπτουμε με νερό και τα βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 10 λεπτά.
  • Ξεφλουδίζουμε προσεχτικά τα αβγά και τα κόβουμε στη μέση κατά μήκος.
  • Με ένα μικρό κουτάλι αφαιρούμε τους κρόκους από τα ασπράδια και τους βάζουμε σε ένα μπολ.
  • Με ένα πιρούνι θρυμματίζουμε τους κρόκους.
  • Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το χυμό λεμονιού, το τυρί κρέμα, τη μαγιονέζα, τη μουστάρδα, την κέτσαπ, την πιπεριά, 2 κ.σ. άνηθο, το φρέσκο κρεμμυδάκι, το ζαμπόν, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύουμε πολύ καλά.
  • Με ένα κουταλάκι μοιράζουμε το μείγμα στα ασπράδια των αβγών, γαρνίρουμε με την επιπλέον κόκκινη πιπεριά και τον υπόλοιπο άνηθο και σερβίρουμε σε πιατέλα.

Πηγή - www.dimitrisskarmoutsos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου