ΜΕΝΟΥ

Pages

Κουσκούς με γαρίδες και λαχανικά

 
¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤

Συνταγή : Δημήτρης Σκαρμούτσος
Μερίδες : Για 4 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : Περίπου 30΄.
Βαθμός Δυσκολίας : ✬✬✬


Υλικά
  • 4 φλ. ζωμός κότας
  • 2 φλ. κουσκούς
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 πράσο, ψιλοκομμένο
  • 2 καρότα, ψιλοκομμένα
  • 1 φλ. αρακά, κατεψυγμένο
  • 1/2 φλ. κρασί λευκό, ξηρό
  • αλάτι, κατά βούληση
  • πιπέρια διάφορα (μαύρα, κόκκινα, πράσινα), φρεσκοτριμμένα, κατά βούληση
  • 1 κ.γ. κόλιανδρο, τριμμένο
  • 1 λεμόνι, χυμό
  • 500 γρ. γαρίδες μέτριες, καθαρισμένες
  • 1 φλ. νερό

Διαδικασία
  • Σε μία μεγάλη κατσαρόλα βάζουμε το ζωμό κότας και αφήνουμε να πάρει μία βράση.
  • Χαμηλώνουμε τη φωτιά, προσθέτουμε το κουσκούς και μαγειρεύουμε για 10 λεπτά.
  • Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και αφήνουμε το κουσκούς στην άκρη, μέχρι να ρουφήξει όλα τα υγρά και να αφρατέψει. Ανά διαστήματα ανακατεύουμε με ένα πιρούνι.
  • Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο.
  • Ρίχνουμε το πράσο και σοτάρουμε για 5-6 λεπτά, μέχρι να μαραθεί λίγο και να βγάλει τη γλύκα του.
  • Προσθέτουμε το καρότο και τον αρακά και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 3 λεπτά.
  • Σβήνουμε με το κρασί και μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ, ρίχνουμε αλάτι, τα φρεσκοτριμμένο πιπέρια, τον κόλιανδρο, το χυμό λεμονιού και ανακατεύουμε.
  • Προσθέτουμε τις γαρίδες μαζί με 1 φλ. νερό και μαγειρεύουμε τις γαρίδες για 5 περίπου λεπτά, μέχρι να αλλάξουν χρώμα, ανακατεύοντας ανα διαστήματα, ώστε να ψηθούν και από τις δύο πλευρές.
  • Αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά, ρίχνουμε τις γαρίδες με τα λαχανικά στην κατσαρόλα με το κουσκούς, ανακατεύουμε πολύ καλά και σερβίρουμε.

Πηγή - www.dimitrisskarmoutsos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου