ΜΕΝΟΥ

Pages

Ζυμαρικά πένες με χοιρινό σε σάλτσα κρέατος

 
¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤

Συνταγή : Δημήτρης Σκαρμούτσος
Μερίδες : Για 4 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : Περίπου 40΄.
Βαθμός Δυσκολίας : ✬✬✬


Υλικά

  • 1 κρεμμύδι, κομμένο σε μεγάλα κομμάτια
  • 1 σκελίδα σκόρδο, ολόκληρη
  • 1 καρότο, κομμένο σε μεγάλα κομμάτια
  • 1 κοτσάνι σέλινο, κομμένο σε μεγάλα κομμάτια
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 500 γρ. χοιρινό κρέας, κομμένο σε μικρά κομμάτια
  • ½ φλ. κρασί κόκκινο, ξηρό
  • 1 κ.σ. ντοματοπελτέ
  • 1 φλ. νερό
  • 1 κύβο βοδινού
  • πιπέρι, κατά βούληση
  • ½ κ.γ. μπαχάρι
  • ½ κ.γ. κόλιανδρο
  • 500 γρ. ζυμαρικά πένες
  • 1 φλ. πεκορίνο, τριμμένο
  • 1 φρέσκο κρεμμυδάκι, μόνο το πράσινο μέρος, ψιλοκομμένο, για γαρνιτούρα

Διαδικασία

  • Σε ένα μούλτι βάζουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, το καρότο, το σέλινο και χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά και να γίνουν πολτός.
  • Σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε το ελαιόλαδο και μόλις ζεσταθεί, ρίχνουμε το χοιρινό.
  • Σοτάρουμε για 3-4 περίπου λεπτά, μέχρι να αλλάξει χρώμα και να αρχίσει να ψήνεται.
  • Σβήνουμε με το κρασί και περιμένουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ.
  • Προσθέτουμε τον πολτό λαχανικών.
  • Ρίχνουμε τον ντοματοπελτέ, το νερό, τον κύβο βοδινού, το πιπέρι, το μπαχάρι και τον κόλιανδρο, ανακατεύουμε και αφήνουμε το φαγητό να μαγειρευτεί σε μέτρια φωτιά για 20-25 λεπτά.
  • Εντωμεταξύ βράζουμε σε αλατισμένο νερό τις πένες 2 λεπτά λιγότερο από τις οδηγίες που αναγράφονται στο πακέτο.
  • Σουρώνουμε και τις ρίχνουμε στην κατσαρόλα με το κρέας.
  • Βάζουμε τέλος το τριμμένο πεκορίνο, ανακατεύουμε, φήνουμε 2 λεπτά να μαγειρευτεί και να δέσουν όλα τα υλικά και αποσύρουμε από την φωτιά.
  • Γαρνίρουμε με φρέσκο κρεμμυδάκι και σερβίρουμε.

Πηγή - www.dimitrisskarmoutsos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου