ΜΕΝΟΥ

Pages

Κριθαρότο με γαρίδες, σαφράν και σπαράγγια


¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤

Συνταγή : Δημήτρης Σκαρμούτσος
Μερίδες : Για 4 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : Περίπου 25΄.
Βαθμός Δυσκολίας : ✬✬✬


Υλικά

  • 200 γρ. κριθαράκι λαχανικών (ντομάτα και σπανάκι)
  • 50 ml ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1 πιπεριά φλωρίνης, κομμένη σε κύβους
  • 1 φινόκιο, κομμένο σε κύβους
  • 8 σπαράγγια, κομμένα σε φέτες (κρατάμε τις κορυφές)
  • ½ φλ. λευκό κρασί ξηρό
  • 1 γρ. σαφράν
  • 450 ml νερό, ζεστό
  • 12 γαρίδες Νο2, καθαρισμένες
  • 100 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη
  • 1 φρέσκο κρεμμυδάκι, κομμένο σε φέτες
  • ½ λεμόνι, ξύσμα

Διαδικασία

  • Σε ένα βαθύ αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, την πιπεριά, το φινόκιο, τα κομμένα σπαράγγια , το κριθαράκι λαχανικών και σοτάρουμε.
  • Μόλις μαραθούν όλα τα λαχανικά και γυαλίσει το κριθαράκι, σβήνουμε με το κρασί.
  • Προσθέτουμε το σαφράν και το νερό και μαγειρεύουμε για 11 – 12 λεπτά, ανακατεύοντας ανά διαστήματα.
  • 4 λεπτά πριν τελειώσουμε το μαγείρεμα, σε ένα άλλο τηγάνι σοτάρουμε τις κορυφές από τα σπαράγγια και τις γαρίδες για 4 λεπτά.
  • Αποσύρουμε το κριθαράκι από τη φωτιά και προσθέτουμε την παρμεζάνα ανακατεύοντας ελαφρά.
  • Σερβίρουμε το κριθαράκι και γαρνίρουμε με τα σπαράγγια, τις γαρίδες και το φρέσκο κρεμμυδάκι .
  • Τέλος πασπαλίζουμε το κριθαράκι λαχανικών με το ξύσμα λεμονιού.

Πηγή - www.dimitrisskarmoutsos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου