ΜΕΝΟΥ

Pages

Βελουτέ σούπα τυριού με μπρόκολο


¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤

Συνταγή : Δημήτρης Σκαρμούτσος
Μερίδες : Για 4 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : Περίπου 60΄.
Βαθμός Δυσκολίας : ✬✬✬


Υλικά

  • 4 ατομικά καρβέλια στρόγγυλα
  • 1 κ.σ. βούτυρο + λίγο επιπλέον για το βουτύρωμα των καρβελιών
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • ¼ φλ. βούτυρο, λιωμένο
  • ¼ φλ. αλεύρι
  • 2 φλ. γάλα
  • 2 φλ. ζωμό κότας
  • 1 ½ φλ. μπρόκολο, ψιλοκομμένο
  • 1 καρότο, τριμμένο
  • 1 κοτσάνι σέλερι, ψιλοκομμένο
  • αλάτι, κατά βούληση
  • πιπέρι, κατά βούληση
  • ½ κ.γ. σκόρδο σε σκόνη
  • 2 φλ. τυρί τσένταρ, τριμμένο + 4 κ.σ. για γαρνιτούρα
  • ½ φλ. παρμεζάνα, τριμμένη
  • 2 κ.σ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο

Διαδικασία

  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200οC στο γκριλ.
  • Ανοίγουμε με ένα κοφτερό μαχαίρι το καπάκι κάθε καρβελιού και βγάζουμε όλη την ψίχα.
  • Με ένα πινέλο βουτυρώνουμε το εσωτερικό τους και τα βάζουμε στο φούρνο, στο γκριλ για 10 λεπτά.
  • Βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε στην άκρη.
  • Σε ένα μικρό τηγάνι βάζουμε το βούτυρο να λιώσει και στη συνέχεια ρίχνουμε το κρεμμύδι, ανακατεύουμε και σοτάρουμε για 5 λεπτά.
  • Αφήνουμε το κρεμμύδι στην άκρη.
  • Σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε το λιωμένο βούτυρο και το αλεύρι ταυτόχρονα σε μέτρια φωτιά.
  • Ανακατεύουμε μέχρι το αλεύρι να ρουφήξει όλο το βούτυρο και να αρχίσει λίγο να ψήνεται.
  • Ρίχνουμε σιγά σιγά το γάλα ανακατεύοντας με αβγοδάρτη και μόλις αρχίζει να πήζει ρίχνουμε τον ζωμό κότας.
  • Σιγοβράζουμε για 15 περίπου λεπτά.
  • Προσθέτουμε το μπρόκολο, το καρότο, το σοταρισμένο κρεμμύδι και το σέλερι και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για άλλα 15 λεπτά.
  • Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, το σκόρδο σε σκόνη και τέλος το τυρί τσένταρ και την παρμεζάνα, ανακατεύουμε και συνεχίζουμε το μαγείρεμα μέχρι να λιώσει καλά το τυρί.
  • Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και αφήνουμε στην άκρη.
  • Σερβίρουμε τη σούπα μέσα στα καρβελάκια ψωμιού και γαρνίρουμε με τριμμένο τσένταρ και μαϊντανό.

Πηγή - www.dimitrisskarmoutsos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου