ΜΕΝΟΥ

Pages

Αρνίσια μπιφτέκια με θυμάρι, τζίντζερ και δαμάσκηνα


¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤

Συνταγή : Δημήτρης Σκαρμούτσος
Μερίδες : Για 8-10 μέτρια μπιφτέκια.
Απαιτούμενος Χρόνος : Προετοιμασία 10΄, Αναμονή 20΄, Ψήσιμο 15΄.
Βαθμός Δυσκολίας : ✬✬✬


Συστατικά

  • 1 κιλό αρνίσιο κιμά από μπούτι περασμένο δυο φορές
  • 2 κόκκινες πιπεριές ψιλοκομμένες
  • 12 δαμάσκηνα ψιλοκομμένα
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1½ κουτ. σούπας τζίντζερ φρέσκο τριμμένο
  • 1 κουτ. σούπας θυμάρι ξερό ή φρέσκο
  • ½ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1 κουτ. σούπας ξύδι
  • 2 ασπράδια αβγών
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Τρόπος παρασκευής
  • Ρίχνουμε σε ένα μεγάλο μπολ όλα τα υλικά και αλατοπιπερώνουμε. 
  • Ζυμώνουμε ώστε να αναμειχθούν καλά τα υλικά, βρέχοντας κάθε τόσο τα χέρια μας για να μην κολλάει ο κιμάς. 
  • Πλάθουμε 8 με 10 μέτρια μπιφτέκια και τα τοποθετούμε σε λαδωμένο ταψί. 
  • Bάζουμε το ταψί στο ψυγείο και το αφήνουμε για 20 λεπτά ώστε να σφίξουν λίγο. 
  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C και ψήνουμε τα μπιφτέκια για 15 λεπτά

Πηγή - www.dimitrisskarmoutsos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου