ΜΕΝΟΥ

Pages

Αλμυρά μάφινς με Kerrygold cheddar, σπανάκι και προσούτο

 
¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤

Συνταγή : Δημήτρης Σκαρμούτσος
Μερίδες : Για 12 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : Περίπου 35΄.
Βαθμός Δυσκολίας : ✬✬✬


Υλικά
  • 6 μεγάλα αβγά
  • ½ φλ. γάλα
  • αλάτι, κατά βούληση
  • πιπέρι, κατά βούληση
  • 3/4 φλ. Kerrygold Cheddar, τριμμένο
  • 140 γρ. baby σπανάκι, ζεματισμένο και κομμένο
  • ½ φλ. ψητή κόκκινη πιπεριά, κομμένη σε κυβάκια
  • 57 γρ. προσούτο, κομμένο σε μακριές λεπτές φέτες
 
Διαδικασία
  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 175οC.
  • Βουτυρώνουμε μια θήκη για μάφινς 12 θέσεων.
  • Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε τα αβγά, το γάλα, αλάτι και μαύρο πιπέρι.
  • Προσθέτουμε το Kerrygold Cheddar, το σπανάκι και την πιπεριά.
  • Μοιράζουμε το μείγμα στις 12 θέσεις και από πάνω βάζουμε το προσούτο.
  • Ψήνουμε για 20-25 λεπτά, μέχρι τα μάφινς να δέσουν στο κέντρο.
  • Αφαιρούμε τα μάφινς από το φούρνο, τα μεταφέρουμε σε σχάρα και τα αφήνουμε για 5 λεπτά να κρυώσουν.
  • Αφαιρούμε τα μάφινς από τις θήκες και τα σερβίρουμε ζεστά.

Πηγή - www.dimitrisskarmoutsos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου