ΜΕΝΟΥ

Pages

Κοτοσουβλάκια με κρούστα μπαχαρικών και ξηρών καρπών

 
¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤

Συνταγή : Νένα Ισμυρνόγλου.
Μερίδες : Για 16 τμχ.
Απαιτούμενος Χρόνος : Προετοιμασία 30΄, Ψήσιμο 15΄.
Βαθμός Δυσκολίας : ✬✬


Υλικά
  • 650 γρ. φιλέτο κοτόπουλου (από μπούτι), σε κύβους μεγέθους μικρής μπουκιάς
  • 16 καλαμάκια για σουβλάκια
  • 120 γρ. μικρά λευκομανίταρα, κομμένα στα δύο

Για τη μαρινάδα
  • 50 ml ελαιόλαδο
  • 180 ml χυμός πορτοκαλιού
  • 30 ml χυμός λεμονιού
  • 1/2 κουτ. γλυκού ξύσμα ακέρωτου πορτοκαλιού
  • 1 κουτ. σούπας πάπρικα καπνιστή

Για την κρούστα
  • 1 φλιτζ. τσαγιού φουντούκια+3/4 φλιτζ. τσαγιού αμύγδαλα λευκά, καβουρδισμένα στους 150° C για 15 λεπτά
  • 1½ κουτ. σούπας κάρι, ανακατεμένη με 1 κουτ. σούπας πάπρικα καπνιστή και 1 κουτ. σούπας κόλιανδρο, σε σκόνη

Διαδικασία
Μαρινάδα

  • Χτυπάμε όλα τα υλικά στο μπλέντερ. Περνάμε σε κάθε ξυλάκι 2 - 3 κομμάτια κοτόπουλου, τα βάζουμε σε ένα ταψί ή σε πυρέξ και τα περιχύνουμε με τη μαρινάδα. 
  • Τα σκεπάζουμε με μεμβράνη και τα αφήνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες. 
  • Μπορούμε να τα αφήσουμε στη μαρινάδα μέχρι 12 ώρες, οπότε μπορούμε να τα φτιάξουμε και από το προηγούμενο βράδυ.

  • Όταν πρόκειται να τα ψήσουμε, χτυπάμε στο μπλέντερ τους ξηρούς καρπούς να γίνουν χοντροτριμμένη σκόνη και τους ανακατεύουμε με το μείγμα μπαχαρικών. 
  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200° C. 
  • Λαδώνουμε καλά ένα ταψί που χωράει τα σουβλάκια σε μονή στρώση, τα στραγγίζουμε από τη μαρινάδα τους και περνάμε στο καθένα στην άκρη από ένα μανιτάρι. 
  • Τα πασπαλίζουμε καλά με αλατοπίπερο, τα πανάρουμε στο μείγμα ξηρών καρπών - μπαχαρικών, τα βάζουμε στο ταψί και τα ψήνουμε για περίπου 15 λεπτά ή μέχρι να γίνουν. 
  • Τα σερβίρουμε σε πιατέλα.

Πηγή - www.gastronomos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου