ΜΕΝΟΥ

Pages

Πάστα με αντζούγιες, πελτέ και αμύγδαλα

 
¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤

Συνταγή : Άγγελος Ρέντουλας
Μερίδες : Για 4 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : Προετοιμασία 15΄.
Βαθμός Δυσκολίας : ✬✬✬

Υλικά
  • φλιτζ. τσαγιού αμύγδαλα λευκά
  • 10-12 φιλετάκια αντζούγιας διατηρημένα σε λάδι
  • 1 σκελίδα σκόρδου
  • 1 κουτ. γλυκού θυμάρι ξερό
  • 3 κουτ. σούπας ντοματοπελτές
  • ελαιόλαδο
  • πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Διαδικασία
  • Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι καβουρδίζουμε σε μέτρια φωτιά χωρίς λάδι τα αμύγδαλα. Τα βγάζουμε μόλις ροδίσουν καλά. 
  • Προσοχή δεν πρέπει να μαυρίσουν, γιατί θα έχουν δυσάρεστη γεύση και μυρωδιά. Τα βγάζουμε από το τηγάνι (γιατί αλλιώς θα συνεχίσουν να ψήνονται) και τα αφήνουμε να κρυώσουν. 
  • Βάζουμε τα αμύγδαλα στο μπλέντερ μαζί με τον πελτέ, το σκόρδο, το θυμάρι, τις αντζούγιες και ανοίγουμε το διακόπτη. Από το άνοιγμα στο καπάκι του, προσθέτουμε σιγά-σιγά όσο ελαιόλαδο χρειαστεί ώστε να γίνει η πολτοποίηση και να γίνουν τα υλικά μια ενιαία πάστα. 
  • Ακόμα και αν βάλουμε πολύ ελαιόλαδο, μπορούμε μετά να σουρώσουμε το μείγμα από πολύ λεπτό σουρωτήρι, ώστε να απομακρύνουμε το παραπανίσιο.
  • Δοκιμάζουμε και διορθώνουμε τη γεύση. Μπορεί να θέλουμε πιο έντονη τη γεύση της αντζούγιας ή του σκόρδου ή του πελτέ. 
  • Χρησιμοποιούμε την πάστα σε φρυγανισμένο ψωμί, σε ντάκο ή μπορούμε να τη χρησιμοποιήσουμε αραιωμένη με λαδόξιδο ως ντρέσινγκ για σαλάτες.

Πηγή - www.gastronomos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου