ΜΕΝΟΥ

Pages

Κοτόπουλο με λαχανικά και άσπρη σάλτσα


Μια εύκολη, αλλά εξαιρετικά νόστιμη πρόταση από την Chef Ιωάννα Τσολομίτη.








~ ~ ~ ~ ~ Υλικά ~ ~ ~ ~ ~
Για 4 άτομα
  • 4 στήθη κοτόπουλο
  • 2 καρότα
  • 2 ρίζες μάραθο
  • 2 λεμόνια (το χυμό τους)
  • 2 πράσα ή 4 κλωνάρια σέλερι
  • 2 κουταλιές γλυκάνισο (τριμμένο)
  • 1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
  • Αλεύρι για το πανάρισμα
  • Ελαιόλαδο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι


~ ~ ~ ~ ~ Εκτέλεση ~ ~ ~ ~ ~
  • Κόβετε σε λωρίδες το κρέας. 
  • Το πασπαλίζετε με αλάτι και πιπέρι και προσθέτετε το γλυκάνισο. 
  • Έπειτα το αλευρώνετε και το σοτάρετε σε καυτό λάδι.
  • Στη συνέχεια, προσθέτετε τα λαχανικά, τα οποία έχουμε ήδη καθαρίσει και κόψει σε κύβους.
  • Σβήνετε το φαγητό με το χυμό λεμονιού και συμπληρώνετε λίγο νερό, χωρίς όμως να το σκεπάσετε μέχρι επάνω.
  • Σκεπάζετε το σκεύος και βράζετε τα υλικά για περίπου 20 λεπτά.
  • Όταν το φαγητό έχει χυλώσει, ρίχνετε την κρέμα γάλακτος.
  • Εάν υπάρχει πολύ ζουμί στην κατσαρόλα, αφαιρείτε το κοτόπουλο, βράζετε τη σάλτσα μέχρι να φτάσει στην επιθυμητή ποσότητα και στη συνέχεια ρίχνετε την κρέμα γάλακτος.
  • Σερβίρετε με ρύζι ή πουρέ ή πατάτες.

Πηγή - vita.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου