Μια εύκολη, αλλά εξαιρετικά νόστιμη πρόταση από την Chef Ιωάννα Τσολομίτη.
~ ~ ~ ~ ~ Υλικά ~ ~ ~ ~ ~
Για 4 άτομα
- 4 στήθη κοτόπουλο
- 2 καρότα
- 2 ρίζες μάραθο
- 2 λεμόνια (το χυμό τους)
- 2 πράσα ή 4 κλωνάρια σέλερι
- 2 κουταλιές γλυκάνισο (τριμμένο)
- 1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
- Αλεύρι για το πανάρισμα
- Ελαιόλαδο
- Αλάτι
- Πιπέρι
~ ~ ~ ~ ~ Εκτέλεση ~ ~ ~ ~ ~
- Κόβετε σε λωρίδες το κρέας.
- Το πασπαλίζετε με αλάτι και πιπέρι και προσθέτετε το γλυκάνισο.
- Έπειτα το αλευρώνετε και το σοτάρετε σε καυτό λάδι.
- Στη συνέχεια, προσθέτετε τα λαχανικά, τα οποία έχουμε ήδη καθαρίσει και κόψει σε κύβους.
- Σβήνετε το φαγητό με το χυμό λεμονιού και συμπληρώνετε λίγο νερό, χωρίς όμως να το σκεπάσετε μέχρι επάνω.
- Σκεπάζετε το σκεύος και βράζετε τα υλικά για περίπου 20 λεπτά.
- Όταν το φαγητό έχει χυλώσει, ρίχνετε την κρέμα γάλακτος.
- Εάν υπάρχει πολύ ζουμί στην κατσαρόλα, αφαιρείτε το κοτόπουλο, βράζετε τη σάλτσα μέχρι να φτάσει στην επιθυμητή ποσότητα και στη συνέχεια ρίχνετε την κρέμα γάλακτος.
- Σερβίρετε με ρύζι ή πουρέ ή πατάτες.
Πηγή - vita.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου