ΜΕΝΟΥ

Pages

Κρέμα Καταλονίας


Μία λιχουδιά για όλες τις ώρες


Προετοιμασία 15΄ + 1 ώρα αναμονή
Μαγείρεμα 10΄








~ ~ ~ ~ ~ Υλικά ~ ~ ~ ~ ~
Για 6 άτομα
  • ½ λίτρο γάλα
  • 200 γραμμ. σιμιγδάλι
  • 100 γραμμ. ζάχαρη
  • 4 κρόκοι αυγών
  • 1 λεμόνι
  • 1 ξυλάκι κανέλα
  • 6 κ.γ. ζάχαρη (για το σερβίρισμα)


~ ~ ~ ~ ~ Εκτέλεση ~ ~ ~ ~ ~
  • Πλένετε το λεμόνι, κόβετε τη φλούδα του σε μακριές λωρίδες και τις βράζετε σε μια κατσαρόλα μαζί με τα ¾ του γάλακτος, τη ζάχαρη και την κανέλα.
  • Ανακατεύετε το σιμιγδάλι με το υπόλοιπο γάλα και τους κρόκους και τα προσθέτετε στο γάλα που βράζει αναδεύοντας συνεχώς μέχρι να πήξει το μείγμα. 
  • Σουρώνετε την κρέμα και τη μοιράζετε σε έξι μπολάκια.
  • Αφήνετε να κρυώσουν και τα βάζετε στο ψυγείο τουλάχιστον για 1 ώρα.
  • Λίγο πριν σερβίρετε, ανάβετε το γκριλ του φούρνου, ρίχνετε πάνω σε κάθε μπολ 1 κ.γ. ζάχαρη και βάζετε τα μπολάκια στο φούρνο (κοντά στο γκριλ) για λίγα λεπτά μέχρι η ζάχαρη να γίνει καραμέλα. Σερβίρετε.

Πηγή - ELLE

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου