Προετοιμασία 15΄ + 1 ώρα αναμονή
Μαγείρεμα 10΄
~ ~ ~ ~ ~ Υλικά ~ ~ ~ ~ ~
Για 6 άτομα
- ½ λίτρο γάλα
- 200 γραμμ. σιμιγδάλι
- 100 γραμμ. ζάχαρη
- 4 κρόκοι αυγών
- 1 λεμόνι
- 1 ξυλάκι κανέλα
- 6 κ.γ. ζάχαρη (για το σερβίρισμα)
~ ~ ~ ~ ~ Εκτέλεση ~ ~ ~ ~ ~
- Πλένετε το λεμόνι, κόβετε τη φλούδα του σε μακριές λωρίδες και τις βράζετε σε μια κατσαρόλα μαζί με τα ¾ του γάλακτος, τη ζάχαρη και την κανέλα.
- Ανακατεύετε το σιμιγδάλι με το υπόλοιπο γάλα και τους κρόκους και τα προσθέτετε στο γάλα που βράζει αναδεύοντας συνεχώς μέχρι να πήξει το μείγμα.
- Σουρώνετε την κρέμα και τη μοιράζετε σε έξι μπολάκια.
- Αφήνετε να κρυώσουν και τα βάζετε στο ψυγείο τουλάχιστον για 1 ώρα.
- Λίγο πριν σερβίρετε, ανάβετε το γκριλ του φούρνου, ρίχνετε πάνω σε κάθε μπολ 1 κ.γ. ζάχαρη και βάζετε τα μπολάκια στο φούρνο (κοντά στο γκριλ) για λίγα λεπτά μέχρι η ζάχαρη να γίνει καραμέλα. Σερβίρετε.
Πηγή - ELLE
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου