Λαχταριστό πιάτο για το μεσημεριανό σας με γαρίδες και ζυμαρικά
Απαιτούμενος χρόνος: 30΄
Πηγή - sidagi.gr
Απαιτούμενος χρόνος: 30΄
~ ~ ~ ~ ~ Υλικά ~ ~ ~ ~ ~
Για 2-4 άτομα
- 500 γραμμάρια γαρίδες, καθαρισμένες
- Αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
- 225 γραμμάρια πέννες ολικής αλέσεως
- 400 γραμμάρια ψιλοκομμένες ντομάτες
- 1/2 φλιτζάνι μοτσαρέλα τριμμένη
- 2 κουταλιές της σούπας τριμμένη παρμεζάνα
- Σάλτσα αλφρέντο
- 1 κούπα κρέμα γάλακτος
- 1 1/2 κούπα τριμμένη παρμεζάνα
- 1 σκελίδα τριμμένο σκόρδο
- 1/4 φλιτζανιού βούτυρο
~ ~ ~ ~ ~ Εκτέλεση ~ ~ ~ ~ ~
- Ζεσταίνουμε το βούτυρο και σιγά σιγά προσθέτουμε την κρέμα, το τριμμένο σκόρδο και την παρμεζάνα και ανακατεύουμε συνεχώς. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και ανακατεύουμε
- Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς.
- Λαδώστε ένα πυρέξ και απλώστε ένα φύλλο λαδόκολλας.
- Ρίχνετε τις γαρίδες μέσα στο πυρέξ.
- Προσθέστε 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι.
- Βάζετε στο φούρνο και ψήνετε για περίπου 6-8 λεπτά.
- Αφαιρέστε από το φούρνο και αφήνετε στην άκρη.
- Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ρίχνετε τις πέννες και τις βράζετε σε αλατισμένο νερό για 7 λεπτά.
- Στη συνέχεια στραγγίζετε. Αφαιρέστε τη λαδόκολλα από το πυρέξ, αφήστε μέσα στο πυρέξ τις γαρίδες, προσθέστε τις πέννες μαζί με τις τριμμένες ντομάτες, τη μοτσαρέλα, αλάτι, πιπέρι και σάλτσα αλφρέντο.
- Τέλος πασπαλίστε με τριμμένη παρμεζάνα και ψήστε για 10 λεπτά.
Πηγή - sidagi.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου