ΜΕΝΟΥ

Pages

Πέννες στο φούρνο με αλφρέντο και γαρίδες

Λαχταριστό πιάτο για το μεσημεριανό σας με γαρίδες και ζυμαρικά

Απαιτούμενος χρόνος: 30΄





~ ~ ~ ~ ~ Υλικά ~ ~ ~ ~ ~
Για 2-4 άτομα
  • 500 γραμμάρια γαρίδες, καθαρισμένες
  • Αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
  • 225 γραμμάρια πέννες ολικής αλέσεως
  • 400 γραμμάρια ψιλοκομμένες ντομάτες
  • 1/2 φλιτζάνι μοτσαρέλα τριμμένη
  • 2 κουταλιές της σούπας τριμμένη παρμεζάνα
  • Σάλτσα αλφρέντο
Για την σάλτσα αλφρέντο
  • 1 κούπα κρέμα γάλακτος
  • 1 1/2 κούπα τριμμένη παρμεζάνα
  • 1 σκελίδα τριμμένο σκόρδο
  • 1/4 φλιτζανιού βούτυρο



~ ~ ~ ~ ~ Εκτέλεση ~ ~ ~ ~ ~
  • Ζεσταίνουμε το βούτυρο και σιγά σιγά προσθέτουμε την κρέμα, το τριμμένο σκόρδο και την παρμεζάνα και ανακατεύουμε συνεχώς. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και ανακατεύουμε
  • Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς. 
  • Λαδώστε ένα πυρέξ και απλώστε ένα φύλλο λαδόκολλας.
  • Ρίχνετε τις γαρίδες μέσα στο πυρέξ. 
  • Προσθέστε 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι. 
  • Βάζετε στο φούρνο και ψήνετε για περίπου 6-8 λεπτά. 
  • Αφαιρέστε από το φούρνο και αφήνετε στην άκρη.
  • Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ρίχνετε τις πέννες και τις βράζετε σε αλατισμένο νερό για 7 λεπτά. 
  • Στη συνέχεια στραγγίζετε. Αφαιρέστε τη λαδόκολλα από το πυρέξ, αφήστε μέσα στο πυρέξ τις γαρίδες, προσθέστε τις πέννες μαζί με τις τριμμένες ντομάτες, τη μοτσαρέλα, αλάτι, πιπέρι και σάλτσα αλφρέντο. 
  • Τέλος πασπαλίστε με τριμμένη παρμεζάνα και ψήστε για 10 λεπτά.

Πηγή - sidagi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου