Προετοιμασία 15’
Μαγείρεμα 30’
~ ~ ~ ~ ~ Υλικά ~ ~ ~ ~ ~
Για 6 άτομα
- 600 γραμμ. λουκάνικο
- 500 γραμμ. ζυμαρικά
- ½ λεμόνι
- 250 γραμμ. κρέμα γάλακτος
- Αλάτι
- Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- 80 γραμμ. παρμεζάνα
- 1 κομμάτι βούτυρο
- 4 κλωναράκια μαϊντανό
~ ~ ~ ~ ~ Εκτέλεση ~ ~ ~ ~ ~
- Προθερμαίνετε το φούρνο στους 2400 C και βουτυρώνετε ένα πυρέξ.
- Κόβετε τα λουκάνικα σε κομμάτια των 2 εκ. και τα σοτάρετε ελαφρά σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά.
- Σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό που βράζει προσθέτετε λίγες σταγόνες λεμόνι και ρίχνετε τα ζυμαρικά. Μόλις είναι έτοιμα τα στραγγίζετε.
- Τα ανακατεύετε με την κρέμα γάλακτος, τη μισή ποσότητα της τριμμένης παρμεζάνας, αλάτι και πιπέρι και μετά βάζετε τα λουκάνικα.
- Τοποθετείτε όλα τα υλικά στο πυρέξ, προσθέτετε το βούτυρο, το μαϊντανό ψιλοκομμένο και αναδεύετε.
- Πασπαλίζετε με την υπόλοιπη παρμεζάνα και ψήνετε για 20’ σε προθερμασμένο φούρνο στους 1800 C και ακόμα 5’ στο γκριλ.
Tip
- Φτιάξτε τη δική σας σάλτσα πέστο: Χτυπάτε στο μούλτι 50 γραμμ. κουκουνάρι, τα φύλλα από 1 ματσάκι βασιλικό, 1 σκελίδα σκόρδο, 50 γραμμ. παρμεζάνα και ελαιόλαδο όσο χρειάζεται μέχρι η σάλτσα να δέσει και να γίνει πηχτή.
Πηγή - ELLE
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου