ΜΕΝΟΥ

Pages

Ζυμαρικά ογκρατέν με λουκάνικο


Μία ιδιαίτερη συνταγή για τους φίλους των ζυμαρικών



Προετοιμασία 15’
Μαγείρεμα 30’







~ ~ ~ ~ ~ Υλικά ~ ~ ~ ~ ~
Για 6 άτομα
  • 600 γραμμ. λουκάνικο
  • 500 γραμμ. ζυμαρικά
  • ½ λεμόνι
  • 250 γραμμ. κρέμα γάλακτος
  • Αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 80 γραμμ. παρμεζάνα
  • 1 κομμάτι βούτυρο
  • 4 κλωναράκια μαϊντανό

~ ~ ~ ~ ~ Εκτέλεση ~ ~ ~ ~ ~
  • Προθερμαίνετε το φούρνο στους 2400 C και βουτυρώνετε ένα πυρέξ.
  • Κόβετε τα λουκάνικα σε κομμάτια των 2 εκ. και τα σοτάρετε ελαφρά σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά.
  • Σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό που βράζει προσθέτετε λίγες σταγόνες λεμόνι και ρίχνετε τα ζυμαρικά. Μόλις είναι έτοιμα τα στραγγίζετε. 
  • Τα ανακατεύετε με την κρέμα γάλακτος, τη μισή ποσότητα της τριμμένης παρμεζάνας, αλάτι και πιπέρι και μετά βάζετε τα λουκάνικα.
  • Τοποθετείτε όλα τα υλικά στο πυρέξ, προσθέτετε το βούτυρο, το μαϊντανό ψιλοκομμένο και αναδεύετε. 
  • Πασπαλίζετε με την υπόλοιπη παρμεζάνα και ψήνετε για 20’ σε προθερμασμένο φούρνο στους 1800 C και ακόμα 5’ στο γκριλ.

Tip
  • Φτιάξτε τη δική σας σάλτσα πέστο: Χτυπάτε στο μούλτι 50 γραμμ. κουκουνάρι, τα φύλλα από 1 ματσάκι βασιλικό, 1 σκελίδα σκόρδο, 50 γραμμ. παρμεζάνα και ελαιόλαδο όσο χρειάζεται μέχρι η σάλτσα να δέσει και να γίνει πηχτή.


Πηγή - ELLE

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου