Ζυμαρικά, ευκολα γρήγορα και γευστικά
Χρόνος Προετοιμασίας 15'
~ ~ ~ ~ ~ Υλικά ~ ~ ~ ~ ~
Για 4 άτομα
- 30 ml. ελαιόλαδο
- 4 κρεμμύδια ξερά ψιλοκομμένα
- 230 γρ. αρακά
- 500 γρ. φιογκάκι
- 120 γρ. ρικότα
- Αλάτι κατά βούληση
- Φρεσκοτριμμένο πιπέρι κατά βούληση
- 6 φύλλα βασιλικού
- 1/2 λεμόνι το ξύσμα του
~ ~ ~ ~ ~ Εκτέλεση ~ ~ ~ ~ ~
- Προσθέτουμε λάδι σε μια κατσαρόλα και το αφήνουμε να κάψει σε
- μέτρια πρός δυνατή φωτιά.Προσθέτουμε τα κρεμμύδια και τα σωτάρουμε μέχρι
- να πάρουν χρυσαφλι χρώμα,για περίπου 5 λεπτά.
- Χαμηλώνουμε τη φωτιά σε μέτρια και συεχίζουμε το σωτάρισμα για ακόμη
- 15 λεπτά περίπου μέχρι να πάρουν τα κρεμύδια μας ένα σκούρο χρυσό
- χρώμα.
- Αποσύρουμε απο τη φωτιά 3/4 φλ.τσ. απο τα σωταρισμένα κρεμμύδια και
- τα τοποθετούμε σε ένα μπολάκι.Στα υπόλοιπα προσθέτουμε τον αρακά και
- σωτάρουμε για ακόμη 3 λεπτά.Αποσύρουμε απο τη φωτιά και αφήνουμε στην
- άκρη.
- Βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία.Μόλις
- βράσουν τα ζυμαρικά τα στραγγίζουμε και κρατάμε ένα φλ.τσ. απο το νερό
- που έβρασαν τα ζυμαρικά μας.
- Προσθέτουμε τα ζυμαρικά και το νερό που κρατήσαμε στην κατσαρόλα με
- τα σωταρισμένα λαχανικά και ανακατεύουμε σε μέτρια φωτιά για μισό λεπτό
- περίπου.Προσθέτουμε τη ρικότα, το βασιλικό, το ξύσμα του λεμονιού,
- αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε.
Πηγή - cookbox.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου