ΜΕΝΟΥ

Pages

Φιογκάκια με καραμελωμένα κρεμμύδια,αρακά και ρικότα


Ζυμαρικά, ευκολα γρήγορα και γευστικά

Χρόνος Προετοιμασίας  15'



 
 
 
 
 
 
~ ~ ~ ~ ~ Υλικά ~ ~ ~ ~ ~
Για 4 άτομα

  • 30 ml. ελαιόλαδο
  • 4 κρεμμύδια ξερά ψιλοκομμένα
  • 230 γρ. αρακά
  • 500 γρ. φιογκάκι
  • 120 γρ. ρικότα
  • Αλάτι κατά βούληση
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι κατά βούληση
  • 6 φύλλα βασιλικού
  • 1/2 λεμόνι το ξύσμα του


~ ~ ~ ~ ~ Εκτέλεση ~ ~ ~ ~ ~
  • Προσθέτουμε λάδι σε μια κατσαρόλα και το αφήνουμε να κάψει σε
  • μέτρια πρός δυνατή φωτιά.Προσθέτουμε τα κρεμμύδια και τα σωτάρουμε μέχρι
  • να πάρουν χρυσαφλι χρώμα,για περίπου 5 λεπτά.
  • Χαμηλώνουμε τη φωτιά σε μέτρια και συεχίζουμε το σωτάρισμα για ακόμη
  • 15 λεπτά περίπου μέχρι να πάρουν τα κρεμύδια μας ένα σκούρο χρυσό
  • χρώμα.
  • Αποσύρουμε απο τη φωτιά 3/4 φλ.τσ. απο τα σωταρισμένα κρεμμύδια και
  • τα τοποθετούμε σε ένα μπολάκι.Στα υπόλοιπα προσθέτουμε τον αρακά και
  • σωτάρουμε για ακόμη 3 λεπτά.Αποσύρουμε απο τη φωτιά και αφήνουμε στην
  • άκρη.
  • Βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία.Μόλις
  • βράσουν τα ζυμαρικά τα στραγγίζουμε και κρατάμε ένα φλ.τσ. απο το νερό
  • που έβρασαν τα ζυμαρικά μας.
  • Προσθέτουμε τα ζυμαρικά και το νερό που κρατήσαμε στην κατσαρόλα με
  • τα σωταρισμένα λαχανικά και ανακατεύουμε σε μέτρια φωτιά για μισό λεπτό
  • περίπου.Προσθέτουμε τη ρικότα, το βασιλικό, το ξύσμα του λεμονιού,
  • αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε.


Πηγή - cookbox.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου