ΜΕΝΟΥ

Pages

Τούρτα παγωτό με twix και σιρόπι καραμέλας

Δροσερό και πρωτότυπο γλύκισμα με παγωτό βανίλια και τραγάνα twix!

Απαιτούμενος χρόνος: 40΄





~ ~ ~ ~ ~ Υλικά ~ ~ ~ ~ ~
Για 4-6 άτομα
Για την τουρτα παγωτό
  • 2 δίσκους παντεσπάνι σοκολάτας εμπορίου
  • 1 1/2 λίτρο παγωτό βανίλια φλιτζάνια
  • 2 κούπες ψιλοκομμένα Twix
  • Σιρόπι καραμέλας

Για το παγωτό βανίλια
  • 2 κούπες κρέμα γάλακτος
  • 1 κούπα χλιαρό γάλα
  • 100 γραμμάρια μέλι
  • 1 βανίλια σε σκόνη


~ ~ ~ ~ ~ Εκτέλεση ~ ~ ~ ~ ~
Για την τούρτα παγωτό
  • Αφήνετε το παγωτό να ξεπαγώσει για λίγη ώρα.
  • Καλύψτε με λαδόκολλα μια στρογγυλή φόρμα φόρμα με αποσπώμενο πάτο.
  • Τοποθετήστε την πρώτη στρώση από παντεσπάνι στο πάτο της φόρμας.
  • Απλώστε το ένα τρίτο περίπου του παγωτού πάνω από το παντεσπάνι και ισιώστε το με μια σπάτουλα. Πασπαλίστε με κομματάκια από twix.
  • Στη συνέχεια συνεχίζετε το χτίσιμο του γλυκού βάζοντας από μια στρώση παντεσπάνι, παγωτό, twix.
  • Καλύψτε το παγωτό με τη λαδόκολλα που προεξέχει και τοποθετήστε το στην κατάψυξη για 4 -5 ώρες.
  • Πριν ξεφορμάρετε, ξεπαγώνετε για 5 λεπτά σε θερμοκρασία δωματίου. Ξεφορμάρετε προσεκτικά τραβώντας τη λαδόκολλα από τη φόρμα προς τα έξω.
  • Τέλος σερβίρετε την τούρτα παγωτό με σιρόπι καραμέλας.

Για το παγωτό βανίλια
  • Σε ένα λεκανάκι αδειάζουμε το χλιαρό γάλα.
  • Διαλύουμε σε αυτό τη βανίλια και ανακατεύουμε.
  • Προσθέτουμε το μέλι και ανακατεύουμε πολύ καλά με το σύρμα μέχρι να διαλυθεί τελείως το μέλι.
  • Ρίχνουμε στο μπολ την κρέμα γάλακτος και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
  • Για καλύτερα αποτελέσματα, τοποθετούμε το μείγμα στην κατάψυξη για μια ώρα προτού το ρίξουμε στην παγωτομηχανή.
  • Αδειάζουμε το μείγμα στην παγωτομηχανή και φτιάχνουμε το παγωτό σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή της.
  • Αφού παρασκευαστεί το παγωτό, το αδειάζουμε σε ένα αεροστεγές δοχείο και το τοποθετούμε στην κατάψυξη για 6-8 ώρες.


Πηγή - sidagi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου