Δροσερό και απολαυστικό γλυκό για όλες τις ώρες
Απαιτούμενος χρόνος: 30΄
~ ~ ~ ~ ~ Υλικά ~ ~ ~ ~ ~
Για 2-4 άτομα
Για την πανακότα
- 4 φύλλα ζελατίνης
- 150 ml γάλα πλήρες
- 150 ml κρέμα γάλακτος
- 120 γραμμάρια λιωμένη σοκολάτα λευκή
Για την σάλτσα βοτόμουρο
- 3 φλιτζάνια κατεψυγμένα βατόμουρα
- 1/4 φλιτζάνι φρουτώδες κόκκινο ξηρό κρασί
- 3 κουταλιές της σούπας κρυσταλλική ζάχαρη
- 8 κλωναράκια δυόσμου
~ ~ ~ ~ ~ Εκτέλεση ~ ~ ~ ~ ~
Για την πανακότα
- Αφήνουμε τα φύλλα ζελατίνης να μαλακώσουν σε λίγη ποσότητα από το γάλα.
- Τα ζεσταίνουμε ανακατεύοντας μέχρι να λιώσουν.
- Ρίχνουμε το γάλα και την κρέμα γάλακτος, τη λιωμένη λευκή σοκολάτα σε μια μικρή κατσαρόλα.
- Προσθέστε τη ζελατίνη.
- Ανακατεύουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι η ζελατίνη να διαλυθεί.
- Το μείγμα πρέπει να είναι ζεστό αλλά όχι να βράσει.
- Χύνετε το μείγμα σε 2 καλούπια μεγάλα ή σε μικρότερα.
- Βάζετε στο ψυγείο για 5-6 ώρες.
Για την σάλτσα βατόμουρο
- Ρίχνετε 1 φλιτζάνι βατόμουρα, το κρασί, και κρυσταλλική ζάχαρη στο μούλτι μέχρι να γίνει ένα απαλό και λείο μείγμα.
- Σουρώνουμε το μείγμα βατόμουρο μέσα από λεπτό κόσκινο σε ένα τηγάνι. Σιγοβράζετε το μείγμα σε μέτρια εστία για 1 λεπτό.
- Αφαιρέστε από την εστία και προσθέτουμε τα υπόλοιπα 2 φλιτζάνια βατόμουρα.
- Αφήστε να κρυώσει το μείγμα εντελώς και ραντίζετε την πανακότα.
- Γαρνίρετε με κλωναράκια δυόσμου.
Πηγή - sidagi.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου