ΜΕΝΟΥ

Pages

Πανακότα με λευκή σοκολάτα και σάλτσα βατόμουρο


Δροσερό και απολαυστικό γλυκό για όλες τις ώρες

Απαιτούμενος χρόνος: 30΄






~ ~ ~ ~ ~ Υλικά ~ ~ ~ ~ ~
Για 2-4 άτομα

Για την πανακότα
  • 4 φύλλα ζελατίνης
  • 150 ml γάλα πλήρες
  • 150 ml κρέμα γάλακτος
  • 120 γραμμάρια λιωμένη σοκολάτα λευκή

Για την σάλτσα βοτόμουρο
  • 3 φλιτζάνια κατεψυγμένα βατόμουρα
  • 1/4 φλιτζάνι φρουτώδες κόκκινο ξηρό κρασί
  • 3 κουταλιές της σούπας κρυσταλλική ζάχαρη
  • 8 κλωναράκια δυόσμου



~ ~ ~ ~ ~ Εκτέλεση ~ ~ ~ ~ ~

Για την πανακότα
  • Αφήνουμε τα φύλλα ζελατίνης να μαλακώσουν σε λίγη ποσότητα από το γάλα. 
  • Τα ζεσταίνουμε ανακατεύοντας μέχρι να λιώσουν.
  • Ρίχνουμε το γάλα και την κρέμα γάλακτος, τη λιωμένη λευκή σοκολάτα σε μια μικρή κατσαρόλα. 
  • Προσθέστε τη ζελατίνη. 
  • Ανακατεύουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι η ζελατίνη να διαλυθεί. 
  • Το μείγμα πρέπει να είναι ζεστό αλλά όχι να βράσει.
  • Χύνετε το μείγμα σε 2 καλούπια μεγάλα ή σε μικρότερα. 
  • Βάζετε στο ψυγείο για 5-6 ώρες.

Για την σάλτσα βατόμουρο
  • Ρίχνετε 1 φλιτζάνι βατόμουρα, το κρασί, και κρυσταλλική ζάχαρη στο μούλτι μέχρι να γίνει ένα απαλό και λείο μείγμα. 
  • Σουρώνουμε το μείγμα βατόμουρο μέσα από λεπτό κόσκινο σε ένα τηγάνι. Σιγοβράζετε το μείγμα σε μέτρια εστία για 1 λεπτό.
  • Αφαιρέστε από την εστία και προσθέτουμε τα υπόλοιπα 2 φλιτζάνια βατόμουρα. 
  • Αφήστε να κρυώσει το μείγμα εντελώς και ραντίζετε την πανακότα. 
  • Γαρνίρετε με κλωναράκια δυόσμου.

Πηγή - sidagi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου