Χρόνος Προετοιμασίας 15΄
~ ~ ~ ~ ~ Υλικά ~ ~ ~ ~ ~
Για 6 άτομα
- 300 γρ. ρύζι μπασμάτι
- 30 γρ. βούτυρο
- 6 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
- 600 ml νερό
- 1/4 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 4 κ.γ. εστραγκόν
- 1/4 ματσάκι άνιθο ψιλοκομμένο
- Αλάτι κατά βούληση
- Φρεσκοτριμμένο πιπέρι κατά βούληση
~ ~ ~ ~ ~ Εκτέλεση ~ ~ ~ ~ ~
- Πλένουμε καλά το ρύζι και το αφήνουμε στην άκρη.
- Λιώνουμε το βούτυρο σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά.
- Το αφήνουμε να κάψει και προσθέτουμε τα κρεμμύδια.Τσιγαρίζουμε για περίπου 5 λεπτά και προσθέτουμε το ρύζι,το νερό και το αλάτι.
- Αφήνουμε το ρύζι να βράσει.Όταν αρχίσει να βράζει χαμηλώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε για ακόμη 15 λεπτά,μέχρι να μαλακώσει το ρύζι.
- Όταν το ρύζι μας είναι έτοιμο αποσύρουμε απο τη φωτιά και προσθέτουμε τα μυρωδικά, αλάτι και πιπέρι.
- Ανακατεύουμε κάλα όλα μας τα υλικά και μεταφέρουμε το πιλάφι μας σε μια πιατέλα.
Πηγή - cookbox.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου