ΜΕΝΟΥ

Pages

Ρύζι μπασμάτι με κρεμμύδια και μυρωδικά

Μια μοναδική συνταγή στο πιάτο σας.

Χρόνος Προετοιμασίας 15΄







~ ~ ~ ~ ~ Υλικά ~ ~ ~ ~ ~
Για 6 άτομα 
  • 300 γρ. ρύζι μπασμάτι
  • 30 γρ. βούτυρο
  • 6 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
  • 600 ml νερό
  • 1/4 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 4 κ.γ. εστραγκόν
  • 1/4 ματσάκι άνιθο ψιλοκομμένο
  • Αλάτι κατά βούληση
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι κατά βούληση


~ ~ ~ ~ ~ Εκτέλεση ~ ~ ~ ~ ~
  • Πλένουμε καλά το ρύζι και το αφήνουμε στην άκρη.
  • Λιώνουμε το βούτυρο σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά.
  • Το αφήνουμε να κάψει και προσθέτουμε τα κρεμμύδια.Τσιγαρίζουμε για περίπου 5 λεπτά και προσθέτουμε το ρύζι,το νερό και το αλάτι.
  • Αφήνουμε το ρύζι να βράσει.Όταν αρχίσει να βράζει χαμηλώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε για ακόμη 15 λεπτά,μέχρι να μαλακώσει το ρύζι.
  • Όταν το ρύζι μας είναι έτοιμο αποσύρουμε απο τη φωτιά και προσθέτουμε τα μυρωδικά, αλάτι και πιπέρι.
  • Ανακατεύουμε κάλα όλα μας τα υλικά και μεταφέρουμε το πιλάφι μας σε μια πιατέλα.



Πηγή - cookbox.gr



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου