ΜΕΝΟΥ

Pages

Μπαστουνάκια σφολιάτας με τυρί και δενδρολίβανο


Ένα σνακ στην στιγμή


Χρόνος Προετοιμασίας : 20'
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη






~ ~ ~ ~ ~ Υλικά ~ ~ ~ ~ ~
  • 2 φύλλο σφολιάτα
  • 1 αυγό ελαφρώς χτυπημένο με 1 κ.σ. νερό
  • 240 γρ. παρμεζάνα τριμμένη
  • 120 γρ. γραβιέρα τριμμένη
  • 1/2 κ.σ φρέσκο δεντρολίβανο ή ξερό
  • Αλάτι 1 κ.γ.
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι κατά βούληση

~ ~ ~ ~ ~ Εκτέλεση ~ ~ ~ ~ ~
  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
  • Προετοιμάζουμε 3 ταψιά στρώνοντας τα με αντικολλητικό χαρτί.
  • Σε ένα μικρό μπόλ ανακατεύουμε τα τυριά ,το δενδρολίβανο, αλάτι και πιπέρι. Αφήνουμε στην άκρη.
  • Ανοίγουμε τη συσκευασία της σφολιάτας και τοποθετούμε τα φύλλα της σφολιάτας σε αλευρωμένη επιφάνεια. Χρησιμοποιούμε ένα πλάστη για να ανοίξουμε το φύλλο της σφολιάτας σε ένα κομμάτι ζύμης 25x30 εκ. Χρησιμοποιώντας ένα πινέλο καλύπτουμε την επιφάνεια της ζύμης με το αυγό που έχουμε χτυπήσει. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία και με το δεύτερο κομμάτι της σφολιάτας.
  • Χωρίζουμε στη μέση το μίγμα των τυριών. Παίρνουμε το μισό και πασπαλίζουμε το ένα κομμάτι σφολιάτας. Επαναλαμβάνουμε και για το δεύτερο κομμάτι.
  • Χρησιμοποιώντας ένα μαχαίρι κόβουμε στη μέση τη σφολιάτα κατά μήκος της μεγάλης της πλευράς. Κάθε μισό το κόβουμε σε λωρίδες πάχους περίπου 2 εκ.
  • Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία και με το δεύτερο φύλλο της σφολιάτας.
  • Παίρνουμε την κάθε λωρίδα και την κρατάμε απο τις άκρες τις. Στρίβουμε τις άκρες τις προς αντίθετες κατευθύνσεις ώστε να έχουμε ενα μπαστουνάκι στριφτό.
  • Τοποθετούμε τα μπαστουνάκια στα ταψιά και ψήνουμε για 15 περίπου λεπτά, μέχρι να πάρει χρώμα η σφολιάτα.

Πηγή - cookbox.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου