Χρόνος Προετοιμασίας : 10'
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη
~ ~ ~ ~ ~ Υλικά ~ ~ ~ ~ ~
- 2 γλυκοπατάτες μεγάλες
- 400 ml. λάδι canola
- 2 κ.γ. καπνιστή πάπρικα
- 2 κ.γ. σκόνη κρεμμύδι
- 15 γρ. ζάχαρη καστανή ( 1 κ.σ.)
- 1 κ.γ. σκόρδο σε σκόνη
- 1/2 κ.γ. σκόνη τσίλι
- Αλάτι 1/4 κ.γ.
- Φρεσκοτριμμένο πιπέρι 1/2 κ.γ.
~ ~ ~ ~ ~ Εκτέλεση ~ ~ ~ ~ ~
- Βάζουμε το λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι και το βάζουμε να κάψει σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
- Σε ένα μπόλ ανακατεύουμε την πάπρικα, τη σκόνη του κρεμμυδιού,τη ζάχαρη, το σκόρδο,το τσίλι, το αλάτι και το πιπέρι.
- Πλένουμε και καθαρίζουμε τις γλυκοπατάτες μας και έπειτα τις στεγνώνουμε καλά με μια πετσέτα.
- Κόβουμε τις γλυκοπατάτες σε όσο το δυνατόν λεπτότερες φετούλες χρησιμοποιώντας ένα μαχαίρι ή ένα μαντολίνο κοπής.
- Τηγανίζουμε λίγα λίγα τη φορά τα πατατάκια μας για 4-5 λεπτά μέχρι να γίνουν τραγανά και να πάρουν χρώμα.
- Αποσύρουμε τα πατατάκια απο το τηγάνι και τα τοποθετούμε σε μια πιατέλα που έχουμε στρώσει απορροφητικό χαρτί.
- Τα αφήνουμε για μισό λεπτό περίπου και έπειτα τα πασπαλίζουμε με το μίγμα μπαχαρικών που έχουμε ήδη φτιάξει.
- Τα αφήνουμε να κρυώσουν και σερβίρουμε.
Πηγή - cookbox.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου