ΜΕΝΟΥ

Pages

Σπιτικά bbq πατατάκια γλυκοπατάτας


Ένα ιδιαίτερο σνακ με γλυκοπατάτα που θα σας ενθουσιάσει.

Χρόνος Προετοιμασίας : 10'
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη






~ ~ ~ ~ ~ Υλικά ~ ~ ~ ~ ~
  • 2 γλυκοπατάτες μεγάλες
  • 400 ml. λάδι canola
  • 2 κ.γ. καπνιστή πάπρικα
  • 2 κ.γ. σκόνη κρεμμύδι
  • 15 γρ. ζάχαρη καστανή ( 1 κ.σ.)
  • 1 κ.γ. σκόρδο σε σκόνη
  • 1/2 κ.γ. σκόνη τσίλι
  • Αλάτι 1/4 κ.γ.
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι 1/2 κ.γ.


~ ~ ~ ~ ~ Εκτέλεση ~ ~ ~ ~ ~
  • Βάζουμε το λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι και το βάζουμε να κάψει σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
  • Σε ένα μπόλ ανακατεύουμε την πάπρικα, τη σκόνη του κρεμμυδιού,τη ζάχαρη, το σκόρδο,το τσίλι, το αλάτι και το πιπέρι.
  • Πλένουμε και καθαρίζουμε τις γλυκοπατάτες μας και έπειτα τις στεγνώνουμε καλά με μια πετσέτα.
  • Κόβουμε τις γλυκοπατάτες σε όσο το δυνατόν λεπτότερες φετούλες χρησιμοποιώντας ένα μαχαίρι ή ένα μαντολίνο κοπής.
  • Τηγανίζουμε λίγα λίγα τη φορά τα πατατάκια μας για 4-5 λεπτά μέχρι να γίνουν τραγανά και να πάρουν χρώμα.
  • Αποσύρουμε τα πατατάκια απο το τηγάνι και τα τοποθετούμε σε μια πιατέλα που έχουμε στρώσει απορροφητικό χαρτί.
  • Τα αφήνουμε για μισό λεπτό περίπου και έπειτα τα πασπαλίζουμε με το μίγμα μπαχαρικών που έχουμε ήδη φτιάξει.
  • Τα αφήνουμε να κρυώσουν και σερβίρουμε.

Πηγή - cookbox.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου