Αφράτο γλύκισμα για το πρωινό σας και όχι μόνο!
Απαιτούμενος χρόνος : 30΄
Βαθμός δυσκολίας : Ευκολή
Για τη ζύμη
Για την κανέλα
Για το γλάσο καραμέλας
Για τη ζύμη
Για την συναρμολόγηση γέμισης - κανέλας
Πηγή - sidagi.gr
Απαιτούμενος χρόνος : 30΄
Βαθμός δυσκολίας : Ευκολή
~ ~ ~ ~ ~ Υλικά ~ ~ ~ ~ ~
Για 4-6 άτομα
Για τη ζύμη
- 1 πακέτο ξηρή μαγιά
- ¾ φλιτζάνι πλήρες γάλα
- ¼ φλιτζάνι κρυσταλλική ζάχαρη
- ¼ φλιτζάνι νερό, θερμαίνεται μέχρι και 45 βαθμούς
- ¼ κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
- 1 αυγό
- 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- ¼ φλιτζάνι ανάλατο βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
- 4 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Για την κανέλα
- 1/3 φλιτζάνι ανάλατο βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
- ¾ φλιτζάνι του καφέ ζάχαρη
- ¼ φλιτζάνι κρυσταλλική ζάχαρη
- 1 1/2 κουταλιά της σούπας κανέλα
Για το γλάσο καραμέλας
- 1 κούπα λιωμένο βούτυρο
- 4 κουταλιές της σούπας καστανή ζάχαρη
~ ~ ~ ~ ~ Εκτέλεση ~ ~ ~ ~ ~
Για τη ζύμη
- Στο μπολ του μίξερ ανακατέψτε το βούτυρο αυγό, το γάλα, αλάτι, ζάχαρη.
- Προσθέτουμε 2 φλιτζάνια αλεύρι και το μείγμα νερού, της βανίλιας και της μαγιά, ανακατεύουμε μέχρι να ενσωματωθούν όλα τα υλικά και σιγά- σιγά προσθέστε περίπου 2 φλιτζάνια αλεύρι.
- Γυρίστε την ταχύτητα στη μεσαία σκάλα και αφήστε το μείγμα για περίπου 5 έως 7 λεπτά να αναμειχθεί μέχρι να γίνει μια λεία ζύμη.
- Βγάζουμε τη ζύμη από τον κάδο του μίξερ και την ρίχνουμε σε λαδωμένο μπολ, αφήνουμε για 2 ώρες μέχρι να διπλασιάσει τον όγκο της.
Για την συναρμολόγηση γέμισης - κανέλας
- Σε ένα μικρό μπολ , ανακατέψτε μαζί την καφέ ζάχαρη, κρυσταλλική ζάχαρη και κανέλα.
- Όταν διπλασιαστεί σε μέγεθος, απλώνετε την ζύμη σε αλευρωμένη επιφάνεια.
- Ανοίξτε τη ζύμη σε χοντρό φύλλο 2 εκ. Στη συνέχεια κόβετε σε μπουκίτσες τη ζύμη με ένα μαχαίρι ή ψαλίδι.
- Ρίχνετε τις μπουκίτσες μέσα στο μείγμα κανέλας και ανακατεύετε να καλυφθούν ομοιόμορφα.
- Στη συνέχεια βουτυρώστε μια φόρμα για κέικ με "τρύπα" στη μέση και ρίχνετε μέσα τις μπουκίτσες ζύμης.
- Έπειτα λιώνετε το βούτυρο σε κατσαρολάκι ή στον φούρνο μικροκυμάτων και το ανακατεύετε με την καστανή ζάχαρη μέχρι να χρυσαφίσει και γίνει σαν καραμέλα.
- Απλώστε πάνω από τη ζύμη το γλάσο καραμέλας και ψήστε για 30 περίπου ή μέχρι να ροδίσουν στους 180 βαθμούς στη 2 σκάλα φούρνου με αντιστάσεις.
- Αφήστε να κρυώσει καλά 10 λεπτά και σερβίρετε.
Πηγή - sidagi.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου