ΜΕΝΟΥ

Pages

Monkey bread

Αφράτο γλύκισμα για το πρωινό σας και όχι μόνο!

Απαιτούμενος χρόνος : 30΄
Βαθμός δυσκολίας : Ευκολή





~ ~ ~ ~ ~ Υλικά ~ ~ ~ ~ ~
Για 4-6 άτομα

Για τη ζύμη
  • 1 πακέτο ξηρή μαγιά
  • ¾ φλιτζάνι πλήρες γάλα
  • ¼ φλιτζάνι κρυσταλλική ζάχαρη
  • ¼ φλιτζάνι νερό, θερμαίνεται μέχρι και 45 βαθμούς
  • ¼ κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • 1 αυγό
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • ¼ φλιτζάνι ανάλατο βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 4 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις

Για την κανέλα
  • 1/3 φλιτζάνι ανάλατο βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
  • ¾ φλιτζάνι του καφέ ζάχαρη
  • ¼ φλιτζάνι κρυσταλλική ζάχαρη
  • 1 1/2 κουταλιά της σούπας κανέλα

Για το γλάσο καραμέλας
  • 1 κούπα λιωμένο βούτυρο
  • 4 κουταλιές της σούπας καστανή ζάχαρη



~ ~ ~ ~ ~ Εκτέλεση ~ ~ ~ ~ ~

Για τη ζύμη
  • Στο μπολ του μίξερ ανακατέψτε το βούτυρο αυγό, το γάλα, αλάτι, ζάχαρη. 
  • Προσθέτουμε 2 φλιτζάνια αλεύρι και το μείγμα νερού, της βανίλιας και της μαγιά, ανακατεύουμε μέχρι να ενσωματωθούν όλα τα υλικά και σιγά- σιγά προσθέστε περίπου 2 φλιτζάνια αλεύρι. 
  • Γυρίστε την ταχύτητα στη μεσαία σκάλα και αφήστε το μείγμα για περίπου 5 έως 7 λεπτά να αναμειχθεί μέχρι να γίνει μια λεία ζύμη.
  • Βγάζουμε τη ζύμη από τον κάδο του μίξερ και την ρίχνουμε σε λαδωμένο μπολ, αφήνουμε για 2 ώρες μέχρι να διπλασιάσει τον όγκο της.

Για την συναρμολόγηση γέμισης - κανέλας
  • Σε ένα μικρό μπολ , ανακατέψτε μαζί την καφέ ζάχαρη, κρυσταλλική ζάχαρη και κανέλα.
  • Όταν διπλασιαστεί σε μέγεθος, απλώνετε την ζύμη σε αλευρωμένη επιφάνεια. 
  • Ανοίξτε τη ζύμη σε χοντρό φύλλο 2 εκ. Στη συνέχεια κόβετε σε μπουκίτσες τη ζύμη με ένα μαχαίρι ή ψαλίδι. 
  • Ρίχνετε τις μπουκίτσες μέσα στο μείγμα κανέλας και ανακατεύετε να καλυφθούν ομοιόμορφα. 
  • Στη συνέχεια βουτυρώστε μια φόρμα για κέικ με "τρύπα" στη μέση και ρίχνετε μέσα τις μπουκίτσες ζύμης.
  • Έπειτα λιώνετε το βούτυρο σε κατσαρολάκι ή στον φούρνο μικροκυμάτων και το ανακατεύετε με την καστανή ζάχαρη μέχρι να χρυσαφίσει και γίνει σαν καραμέλα. 
  • Απλώστε πάνω από τη ζύμη το γλάσο καραμέλας και ψήστε για 30 περίπου ή μέχρι να ροδίσουν στους 180 βαθμούς στη 2 σκάλα φούρνου με αντιστάσεις.
  • Αφήστε να κρυώσει καλά 10 λεπτά και σερβίρετε.


Πηγή - sidagi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου