ΜΕΝΟΥ

Pages

Σπιτικά μπέργκερ


Σπιτικά, είναι τα καλύτερα και τα φτιάχνεις…….. στα μέτρα σου !!!!
 
Προετοιμασία 20’
Μαγείρεμα 15’









~ ~ ~ ~ ~ Υλικά ~ ~ ~ ~ ~
Για 6 άτομα
  • 6 στρογγυλά ψωμάκια με σουσάμι
  • 900 γραμμ. κιμά μοσχαρίσιο
  • βούτυρο
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • ½ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 2 μικρά κολοκύθια
  • 4 ντομάτες
  • 6 φύλλα μαρούλι
  • 2 κρεμμύδια
  • κέτσαπ
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

~ ~ ~ ~ ~ Εκτέλεση ~ ~ ~ ~ ~
  • Πλένετε τα κολοκύθια, τα κόβετε σε χοντρά κομμάτια, τα βράζετε για 5’ σε αλατισμένο νερό και τα στραγγίζετε.
  • Σε ένα μπολ ρίχνετε τα φρέσκα κρεμμυδάκια, το μαϊντανό, τον κιμά, αλάτι, πιπέρι και τα ζυμώνετε καλά. Πλάθετε τα μπιφτέκια.
  • Καθαρίζετε τα κρεμμύδια και τα κόβετε σε λεπτές ροδέλες. Ακολουθείτε την ίδια διαδικασία και για τις ντομάτες.
  • Κόβετε τα ψωμάκια στα δύο. Απλώνετε στο ένα 1 κ.γ. κέτσαπ. Προσθέτετε από πάνω τα κολοκύθια, τις ντομάτες, 1 φύλλο μαρούλι και αλατοπιπερώνετε. Κάνετε το ίδιο και για τα 6 ψωμάκια.
  • Σε ένα τηγάνι βάζετε το βούτυρο. Όταν αρχίσει να λιώνει ρίχνετε τα μπιφτέκια και τα σοτάρετε για 4’ από κάθε πλευρά σε μέτρια φωτιά. Επαναλαμβάνετε για ακόμα μία φορά.
  • Τοποθετείτε κάθε μπιφτέκι στο ψωμάκι, συμπληρώνετε με ροδέλες από κρεμμύδι, περιχύνετε με το λιωμένο βούτυρο από το τηγάνι και σκεπάζετε το μπέργκερ με το άλλο ψωμάκι. 
  • Σερβίρετε.

Tip - Φτιάξτε τη δική σας σος: 
  • Σε ένα μπολ ανακατεύετε 125 γραμμ. τυρί κρέμα, 4 κ.σ. μουστάρδα και 4 κ.σ. μαγιονέζα.



Πηγή - ELLE

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου