Σπιτικά, είναι τα καλύτερα και τα φτιάχνεις…….. στα μέτρα σου !!!!
Προετοιμασία 20’
Μαγείρεμα 15’
~ ~ ~ ~ ~ Υλικά ~ ~ ~ ~ ~
Για 6 άτομα
- 6 στρογγυλά ψωμάκια με σουσάμι
- 900 γραμμ. κιμά μοσχαρίσιο
- βούτυρο
- 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
- ½ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 2 μικρά κολοκύθια
- 4 ντομάτες
- 6 φύλλα μαρούλι
- 2 κρεμμύδια
- κέτσαπ
- αλάτι
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
~ ~ ~ ~ ~ Εκτέλεση ~ ~ ~ ~ ~
- Πλένετε τα κολοκύθια, τα κόβετε σε χοντρά κομμάτια, τα βράζετε για 5’ σε αλατισμένο νερό και τα στραγγίζετε.
- Σε ένα μπολ ρίχνετε τα φρέσκα κρεμμυδάκια, το μαϊντανό, τον κιμά, αλάτι, πιπέρι και τα ζυμώνετε καλά. Πλάθετε τα μπιφτέκια.
- Καθαρίζετε τα κρεμμύδια και τα κόβετε σε λεπτές ροδέλες. Ακολουθείτε την ίδια διαδικασία και για τις ντομάτες.
- Κόβετε τα ψωμάκια στα δύο. Απλώνετε στο ένα 1 κ.γ. κέτσαπ. Προσθέτετε από πάνω τα κολοκύθια, τις ντομάτες, 1 φύλλο μαρούλι και αλατοπιπερώνετε. Κάνετε το ίδιο και για τα 6 ψωμάκια.
- Σε ένα τηγάνι βάζετε το βούτυρο. Όταν αρχίσει να λιώνει ρίχνετε τα μπιφτέκια και τα σοτάρετε για 4’ από κάθε πλευρά σε μέτρια φωτιά. Επαναλαμβάνετε για ακόμα μία φορά.
- Τοποθετείτε κάθε μπιφτέκι στο ψωμάκι, συμπληρώνετε με ροδέλες από κρεμμύδι, περιχύνετε με το λιωμένο βούτυρο από το τηγάνι και σκεπάζετε το μπέργκερ με το άλλο ψωμάκι.
- Σερβίρετε.
Tip - Φτιάξτε τη δική σας σος:
- Σε ένα μπολ ανακατεύετε 125 γραμμ. τυρί κρέμα, 4 κ.σ. μουστάρδα και 4 κ.σ. μαγιονέζα.
Πηγή - ELLE
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου