ΜΕΝΟΥ

Pages

Σπιτικό κρουασάν από τον Στέλιο Παρλιάρο στις «Γλυκιές Αλχημείες».

Μία φανταστική συνταγή από τον Στέλιο Παρλιάρο


Χρόνος προετοιμασίας: 1 ώρα + αναμονές





~ ~ ~ ~ ~ Υλικά ~ ~ ~ ~ ~
Για 60 μικρά τεμάχια
  • 350 γραμμάρια γάλα
  • 55 γραμμάρια ζάχαρη
  • 14 γραμμάρια ξερή μαγιά ή 28 γραμμάρια νωπή
  • 500 γραμμάρια αλεύρι σκληρό ή για όλες τις χρήσεις
  • 350 γραμμάρια παγωμένο βούτυρο Lurpak
  • μία πρέζα αλάτι


~ ~ ~ ~ ~ Εκτέλεση ~ ~ ~ ~ ~
  • Σε μια μικρή κατσαρόλα ζεσταίνουμε ελαφρώς το γάλα μέχρι τους 50οC.
  • Προσθέτουμε τη μαγιά, τη ζάχαρη και μια πρέζα αλάτι.
  • Ανακατεύουμε, προσθέτουμε τα ¾ από το αλεύρι, ομογενοποιούμε, αφήνουμε για 5′, προσθέτουμε το υπόλοιπο αλεύρι και ζυμώνουμε στο χέρι ή στο μίξερ μέχρι να ξεκολλάει το ζυμάρι από τον κάδο ή τα χέρια.
  • Σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο 1 ώρα να ξεκουραστεί.
  • Πασπαλίζουμε τον πάγκο εργασίας με λίγο αλεύρι και με τον πλάστη ανοίγουμε παραλληλόγραμμο σχήμα περίπου 40×25.
  • Σε μια λαδόκολλα κόβουμε σε κομμάτια το παγωμένο βούτυρο και με τη βοήθεια ενός πλάστη το πιέζουμε και το ανοίγουμε σε 20×12.
  • Το μεταφέρουμε και το βάζουμε στο κέντρο της ζύμης.
  • Διπλώνουμε τις άκρες και καλύπτουμε όλο το βούτυρο.
  • Πιέζουμε με τον πλάστη σε μακρόστενο σχήμα και το διπλώνουμε στα 3 και το αφήνουμε στο ψυγείο για 1 ώρα.
  • Το ξανανοίγουμε σε μακρόστενο σχήμα και το διπλώνουμε στα 3.
  • Επαναλαμβάνουμε αυτή τη διαδικασία άλλες δύο φορές σε διάστημα 8-12 ωρών.
  • Στο τέλος, το ανοίγουμε σε λεπτό πάχος μισού εκατοστού.
  • Το κόβουμε σε λωρίδες και κάθε λωρίδα σε τρίγωνα.
  • Κάθε τρίγωνο το τυλίγουμε σε ρολό ξεκινώντας από τη φαρδιά πλευρά.
  • Τα βάζουμε σε μια λαδόκολλα σε λαμαρίνα και τ” αφήνουμε για 1-2 ώρες ώστε να διπλασιάσουν τον όγκο τους. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 220οC.
  • Τοποθετούμε στον φούρνο, χαμηλώνουμε στους 200οC και ψήνουμε για 20-25′ μέχρι να πάρει χρυσαφί χρώμα. Αφήνουμε για 10′ και καταναλώνουμε.




Πηγή - topsyntages.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου