ΜΕΝΟΥ

Pages

Κράκερς τυριού με πιπεριά jalapeno



Ένα εύκολο και λαχταριστό σνακ για όλες τις ώρες

Χρόνος Προετοιμασίας : 20' και επιπλέον μια ώρα για τη ζύμη στο ψυγείο

Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη




~ ~ ~ ~ ~ Υλικά ~ ~ ~ ~ ~
  • 240 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • Αλάτι 1 κ.γ. και επιπλέον για να πασπαλίσουμε τα κράκερς
  • 1/8 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 210 γρ. βούτυρο ανάλατο κομμένο σε μικρά κομμάτια
  • 110 γρ. τσένταρ τριμμένο
  • 60 γρ. γραβιέρα τριμμένη
  • 1 πιπεριά jalapeno ψιλοκομμένη
  • 1/2 κ.γ. σκόνη τσίλι
  • 1/4 κ.γ. πιπέρι καγιέν
  • 45 ml νερό κρύο (3 κ.σ.)
  • 1 αυγό χτυπημένο με 1 κ.σ. γάλα


~ ~ ~ ~ ~ Εκτέλεση ~ ~ ~ ~ ~
  • Βάζουμε το αλεύρι, το αλάτι και το μπέικινγκ πάουντερ σε έναν επεξεργατή τροφίμων. Προσθέτουμε το βούτυρο και επεξεργαζόμαστε το μίγμα μέχρι να προκύψει μια τριφτή ζύμη.
  • Προσθέτουμε το τυρί, την πιπεριά, την σκόνη του τσίλι και το πιπέρι καγιέν. Επεξεργαζόμαστε μέχρι να ομοιογενοποιηθούν τα υλικά μας.Προσθέτουμε το κρύο νερό και συνεχίζουμε να επεξεργαζόμαστε το μίγμα μέχρι να γίνει μια μπάλα ζύμης.
  • Μεταφέρουμε τη ζύμη σε αλευρωμένη επιφάνεια και την ανοίγουμε με τον πλάστη.Μεταφέρουμε τη ζύμη σε μια πιατέλα,την καλύπτουμε με μεμβάνη και τη βάζουμε στο ψυγείο για περίπου μια ωρα.
  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς και στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί σε 2 ταψιά.
  • Βγάζουμε τη ζύμη απο το ψυγείο και την κόβουμε σε μικρά τετράγωνα κομμάτια. Μεταφέρουμε τα κομμάτια στα ταψιά αφήνοντας κενό μεταξύ τους για να μην μασ κολλήσουν.
  • Πασπαλίζουμε με αλάτι και ψήνουμε στο φούρνο για 12-15 λεπτά μέχρι να πάρουν χρώμα.


Πηγή - cookbox.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου