ΜΕΝΟΥ

Pages

Μπρουσκέτες με πουρέ γλυκοπατάτας και σταφύλια

Λαχταριστό και πρωτότυπο ορεκτικό για όλη την παρέα!

Απαιτούμενος χρόνος : 25΄





~ ~ ~ ~ ~ Υλικά ~ ~ ~ ~ ~
Για 2-4 άτομα
  • 1 φλιτζάνι γλυκοπατάτα, ξεφλουδισμένη και κομμένη σε κύβους σε κύβους (1 μικρή γλυκοπατάτα)
  • 1 φλιτζάνι κόκκινα σταφύλια
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 1/2 φλιτζάνι τυρί ρικότα με χαμηλά λιπαρά
  • 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
  • 8 μικρές φέτες ψωμί
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού κύμινο
  • ψιλοκομμένο θυμάρι για το πασπάλισμα (περίπου 1 κουταλιά )
  • μέλι



~ ~ ~ ~ ~ Εκτέλεση ~ ~ ~ ~ ~
  • Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς και αραδιάζετε τη γλυκοπατάτα κομμένη σε κύβους σε ένα ταψί με λαδόκολλα, περιχύνετε με 1 κουταλιά ελαιόλαδο, 1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι, 1/4 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι. Ανακατέψτε καλά με τα χέρια σας και βάζετε για ψήσιμο.
  • Σε μια πυρέξ ρίχνετε το σταφύλι με 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο, 1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι και 1/4 κουταλάκι πιπέρι και ανακατέψτε με τα χέρια σας. Βάζετε τα σταφύλια μαζί με τις γλυκοπατάτες στο φούρνο και ψήνετε για 10 με 12 λεπτά.
  • Αφαιρέστε τα από τον φούρνο και αφήνετε να κρυώσουν λίγο.
  • Στη συνέχεια ρίχνετε τις γλυκοπατάτες στο μούλτι και ανακατεύετε καλά μέχρι να γίνει ένα απαλό μείγμα. Στη συνέχεια προσθέστε το ρικότα και 1 κουταλιά γάλα μέσα στο μούλτι και ανακατεύετε μέχρι να γίνει ένας απαλός και λείο πουρές.
  • Ψήστε τις φέτες στο φούρνο ή στην τοστιέρα για λίγα λεπτά μέχρι να γίνουν τραγανές. 
  • Απλώστε τον πουρέ γλυκοπατάτας πάνω από κάθε φέτα ψωμιού, ρίξτε τις ρόγες σταφυλιών και σερβίρετε ραντίζοντας με μέλι και φρέσκο θυμάρι.


Πηγή - sidagi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου