Λαχταριστό και πρωτότυπο ορεκτικό για όλη την παρέα!
Απαιτούμενος χρόνος : 25΄
Πηγή - sidagi.gr
Απαιτούμενος χρόνος : 25΄
~ ~ ~ ~ ~ Υλικά ~ ~ ~ ~ ~
Για 2-4 άτομα
- 1 φλιτζάνι γλυκοπατάτα, ξεφλουδισμένη και κομμένη σε κύβους σε κύβους (1 μικρή γλυκοπατάτα)
- 1 φλιτζάνι κόκκινα σταφύλια
- 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- 1/2 φλιτζάνι τυρί ρικότα με χαμηλά λιπαρά
- 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
- 8 μικρές φέτες ψωμί
- αλάτι
- πιπέρι
- 1/4 κουταλάκι του γλυκού κύμινο
- ψιλοκομμένο θυμάρι για το πασπάλισμα (περίπου 1 κουταλιά )
- μέλι
~ ~ ~ ~ ~ Εκτέλεση ~ ~ ~ ~ ~
- Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς και αραδιάζετε τη γλυκοπατάτα κομμένη σε κύβους σε ένα ταψί με λαδόκολλα, περιχύνετε με 1 κουταλιά ελαιόλαδο, 1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι, 1/4 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι. Ανακατέψτε καλά με τα χέρια σας και βάζετε για ψήσιμο.
- Σε μια πυρέξ ρίχνετε το σταφύλι με 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο, 1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι και 1/4 κουταλάκι πιπέρι και ανακατέψτε με τα χέρια σας. Βάζετε τα σταφύλια μαζί με τις γλυκοπατάτες στο φούρνο και ψήνετε για 10 με 12 λεπτά.
- Αφαιρέστε τα από τον φούρνο και αφήνετε να κρυώσουν λίγο.
- Στη συνέχεια ρίχνετε τις γλυκοπατάτες στο μούλτι και ανακατεύετε καλά μέχρι να γίνει ένα απαλό μείγμα. Στη συνέχεια προσθέστε το ρικότα και 1 κουταλιά γάλα μέσα στο μούλτι και ανακατεύετε μέχρι να γίνει ένας απαλός και λείο πουρές.
- Ψήστε τις φέτες στο φούρνο ή στην τοστιέρα για λίγα λεπτά μέχρι να γίνουν τραγανές.
- Απλώστε τον πουρέ γλυκοπατάτας πάνω από κάθε φέτα ψωμιού, ρίξτε τις ρόγες σταφυλιών και σερβίρετε ραντίζοντας με μέλι και φρέσκο θυμάρι.
Πηγή - sidagi.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου