Χρόνος Προετοιμασίας : 10' και επιπλέον 30' στο ψυγείο
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη
~ ~ ~ ~ ~ Υλικά ~ ~ ~ ~ ~
- 2 κρεμμύδια ξερά και γλυκά, καθαρισμένα
- 720 ml μπίρα ή 3 φλ.τσ.
- 1 κ.σ. ξίδι
- 300 ml. λάδι canola
- 70 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 70 γρ. καλαμποκάλευρο
- 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- Αλάτι 1/2 κ.γ. για τα κρεμμύδια και 1/2 κ.γ. για το κουρκούτι
- Φρεσκοτριμμένο πιπέρι 1/2 κ.γ. για τα κρεμμύδια και 1/4 κ.γ. για το κουρκούτι
~ ~ ~ ~ ~ Εκτέλεση ~ ~ ~ ~ ~
- Κόβουμε τα κρεμμύδια σε ροδέλες πάχους ενός εκατοστού περίπου.
- Τοποθετούμε σε ένα μπόλ τις ροδέλες του κρεμμυδιού, 2 φλ.τσ. μπύρα, το ξύδι, 1/2 κ.γ. αλάτι και 1/2 κ.γ. πιπέρι. Καλύπτουμε το μπόλ με πλαστική μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον μισή ώρα. Δέν το αφήνουμε στο ψυγείο για περισσότερο απο δύο ώρες γιατί κινδυνεύουμε να μαλακώσουν αρκετά οι ροδέλες του κρεμμυδιού.
- Βάζουμε αρκετό λάδι σε μια μικρή κατσαρόλα.Φροντίζουμε να βάλουμε τόσο λάδι ώστε να καλύπτει τις ροδέλες και να δημιουργεί βάθος 5 εκ. περίπου.
- Βάζουμε την κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και περιμένουμε να κάψει το λάδι.
- Βγάζουμε το μπόλ με τα κρεμμύδια απο το ψυγείο και τα στραγγίζουμε.Τα σκουπίζουμε με απορροφητικό χαρτί.
- Στο μεταξύ φτιάχνουμε και το κουρκούτι.
- Βάζουμε σε ένα μπολ το αλεύρι, το καλαμποκάλευρο, το μπέικιν πάουντερ, 1/2 κ.γ. αλάτι, 1/4 κ.γ. πιπέρι και τα 3/4 φλ.τσ. της υπόλοιπης μπύρας.Ανακατεύουμε και προσθέτουμε με ένα κουταλάκι και την υπόλοιπη μπύρα.
- Παίρνουμε την κάθε ροδέλα κρεμμυδιού και τη βυθίζουμε στο κουρκούτι.
- Τηγανίζουμε για περίπου 5 λεπτά μέχρι να πάρουν σκούρο χρυσαφί χρώμα οι ροδέλες και να γίνουν τραγανές.
Πηγή - cookbox.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου