Λαχταριστό φιλέτο ψαριού γαρνιρισμένο με σάλτσα εσπεριδοειδών και κάππαρη
Απαιτούμενος χρόνος : 20΄
Βαθμός δυσκολίας : Εύκολη
~ ~ ~ ~ ~ Υλικά ~ ~ ~ ~
Για 2-4 άτομα
Πηγή - sidagi.gr
Απαιτούμενος χρόνος : 20΄
Βαθμός δυσκολίας : Εύκολη
~ ~ ~ ~ ~ Υλικά ~ ~ ~ ~
Για 2-4 άτομα
- 4 φιλέτα τόνου ή φιλέτο της επιλογής σας
- αλάτι και πιπέρι
- 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
- 1 πορτοκάλι
- 1 λεμόνι
- 1 κουταλιά της σούπας κάπαρη (στραγγισμένο)
- 1/2 φλιτζάνι λευκό κρασί
- 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
~ ~ ~ ~ ~ Εκτέλεση ~ ~ ~ ~ ~
- Κόψτε το πορτοκαλί στη μέση. Στύψτε το χυμό απ΄το μισό πορτοκάλι και το υπόλοιπο το κόβετε σε λεπτές φέτες. Επαναλαμβάνετε το ίδιο με το λεμόνι.
- Πασπαλίστε το φιλέτο και από τις δυο πλευρές και ζεσταίνετε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Ρίχνετε ελαιόλαδο στο τηγάνι και όταν ζεστάνει ρίχνετε τα φιλέτα ψαριού. Μαγειρεύετε κ΄από τις δυο πλευρές για περίπου 5 – 7 λεπτά.
- Προσθέστε στο τηγάνι το κρασί, το χυμό πορτοκαλιού, το χυμό λεμονιού, φέτες πορτοκαλιού , λεμονιού, την κάπαρη και το βούτυρο. Πασπαλίστε τη σάλτσα με λίγο αλάτι και πιπέρι.
- Όταν η σάλτσα πάρει μια βράση χαμηλώνετε την εστία και μαγειρεύετε για ακόμη 1 – 2 λεπτά. Σερβίρετε αμέσως.
Πηγή - sidagi.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου