ΜΕΝΟΥ

Pages

Φιλέτο ψαριού με σάλτσα πορτοκαλιού και κάππαρη

Λαχταριστό φιλέτο ψαριού γαρνιρισμένο με σάλτσα εσπεριδοειδών και κάππαρη

Απαιτούμενος χρόνος : 20΄
Βαθμός δυσκολίας : Εύκολη





~ ~ ~ ~ ~ Υλικά ~ ~ ~ ~
Για 2-4 άτομα
  • 4 φιλέτα τόνου ή φιλέτο της επιλογής σας
  • αλάτι και πιπέρι
  • 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 πορτοκάλι
  • 1 λεμόνι
  • 1 κουταλιά της σούπας κάπαρη (στραγγισμένο)
  • 1/2 φλιτζάνι λευκό κρασί
  • 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο

~ ~ ~ ~ ~ Εκτέλεση ~ ~ ~ ~ ~
  • Κόψτε το πορτοκαλί στη μέση. Στύψτε το χυμό απ΄το μισό πορτοκάλι και το υπόλοιπο το κόβετε σε λεπτές φέτες. Επαναλαμβάνετε το ίδιο με το λεμόνι.
  • Πασπαλίστε το φιλέτο και από τις δυο πλευρές και ζεσταίνετε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Ρίχνετε ελαιόλαδο στο τηγάνι και όταν ζεστάνει ρίχνετε τα φιλέτα ψαριού. Μαγειρεύετε κ΄από τις δυο πλευρές για περίπου 5 – 7 λεπτά.
  • Προσθέστε στο τηγάνι το κρασί, το χυμό πορτοκαλιού, το χυμό λεμονιού, φέτες πορτοκαλιού , λεμονιού, την κάπαρη και το βούτυρο. Πασπαλίστε τη σάλτσα με λίγο αλάτι και πιπέρι.
  • Όταν η σάλτσα πάρει μια βράση χαμηλώνετε την εστία και μαγειρεύετε για ακόμη 1 – 2 λεπτά. Σερβίρετε αμέσως.

Πηγή - sidagi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου