ΜΕΝΟΥ

Pages

Γαλακτομπούρεκο σε ρολά

Απολαύστε το αγαπημένο σας γλυκό σε ατομικά ρολά!








Συνταγή : 
Μερίδες  : για 6-8 άτομα
Απαιτούμενος Χρόνος  :  60 περίπου λεπτά
Βαθμός Δυσκολίας  :  Εύκολη.


Υλικά
Για την κρέμα
  • 150 γραμμάρια σιμιγδάλι ψιλό
  • 1 λίτρο γάλα
  • 150 γραμμάρια ζάχαρη
  • 4 κρόκοι αυγών
  • 70 γραμμάρια βούτυρο
  • 1 βανίλια

Για τη ζύμη
  • 450 γραμμάρια φύλλο κρούστας εμπορίου

Για το σιρόπι
  • 500 γραμμάρια ζάχαρη
  • 200 γραμμάρια νερό
  • Χυμό ενός λεμονιού


Εκτέλεση
Για την κρέμα
  • Ζεσταίνετε το γάλα με την ζάχαρη ανακατεύοντας και όταν διαλυθεί η ζάχαρη, ρίχνετε το σιμιγδάλι και τη βανίλια. 
  • Αφήνετε το μείγμα σε μέτρια φωτιά μέχρι να πήξει, ανακατεύοντας κατά διαστήματα.
  • Όταν αρχίσει να κοχλάζει, κατεβάζετε την μείγμα από τη φωτιά. 
  • Χτυπάτε τους κρόκους και τους ρίχνετε μαζί με το βούτυρο στο μείγμα του γάλακτος.
  • Ανακατεύετε και αφήνετε την κρέμα να κρυώσει.

Για τη συναρμολόγηση
  • Στη συνέχεια κόβετε τα φύλλα στη μέση και βουτυρώνετε 3 φύλλα, τοποθετήστε τα το ένα πάνω στο άλλο.
  • Βάζετε 2 γεμάτες κουταλιές της σούπας από την κρέμα κατά μήκος της μικρότερης πλευράς και τυλίγετε ρολό βουτυρώνοντας το φύλλο.
  • Περίπου 5 εκατοστά πριν το τέλος του φύλλου, διπλώνετε προς τα μέσα τις δύο άκρες του ρολού και συνεχίζετε το τύλιγμα.
  • Στη συνέχεια βάζετε τις φλογέρες με τη σειρά σε ένα βουτυρωμένο ταψί, τις αλείφετε με βούτυρο και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους στους 180° C για 40 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν τα φύλλα.
  • Όταν ψηθούν, βγάζετε από τον φούρνο και τις αφήνετε να κρυώσουν.

Για το σιρόπι
  • Βάζετε στην κατσαρόλα την ζάχαρη με το νερό και το χυμό λεμόνι. 
  • Βράζετε το σιρόπι για 7-8 λεπτά και περιχύνετε τα ρολά. 
  • Αφήνετε να μουσκέψουν στο σιρόπι για 1 ώρα πριν σερβίρετε.


Πηγή - sidagi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου