ΜΕΝΟΥ

Pages

Τσιπούρα στον φούρνο με δαμάσκηνα, λαχανικά και μυρωδικά

 
¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤

Συνταγή : Δημήτρης Σκαρμούτσος
Μερίδες : Για 4 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : Προετοιμασία 10΄, Ψήσιμο 20΄- 25΄.
Βαθμός Δυσκολίας : ✬✬✬


Υλικά

  • 4 τσιπούρες (περίπου 250 - 300 γρ. η καθεμιά), καθαρισμένες
  • 2 καρότα καθαρισμένα και κομμένα σε λεπτές φέτες
  • 2 πατάτες ( καθαρισμένες, κομμένες σε λεπτές φέτες
  • 1 μπρόκολο (τα μπουκετάκια), πλυμένα
  • 2 κλωναράκια σέλινο με τα φύλλα του, ψιλοκομμένα
  • 4 - 5 κλωναράκια μαϊντανός ψιλοκομμένος (μόνο τα φύλλα)
  • 2 σκελίδες σκόρδου, σε φέτες
  • 8 αποξηραμένα δαμάσκηνα κομμένα στη μέση
  • 2 φύλλα δάφνης
  • 1 κουτ. γλυκού θυμάρι ξερό
  • 4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • χυμός από 1 λεμόνι
  • αλάτι, πιπέρι
  • 1 ποτήρι κρασιού λευκό κρασί

Διαδικασία
  • Πλένουμε και κόβουμε τα λαχανικά.
  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180° C. 
  • Λαδώνουμε ελαφρώς ένα ταψί ή πυρίμαχο σκεύος, βάζουμε τις τσιπούρες, ανάμεσά τους τα δαμάσκηνα, τα καρότα, τις πατάτες, το μπρόκολο, τις σκελίδες σκόρδου, το σέλινο, το μαϊντανό και τα φύλλα δάφνης. 
  • Σε ένα μπολ χτυπάμε το ελαιόλαδο με το θυμάρι, το λεμόνι, το αλάτι, το πιπέρι και το κρασί. 
  • Περιχύνουμε με το μίγμα τις τσιπούρες και τις ψήνουμε στο φούρνο για 20 - 25 λεπτά.

ΤΑ ΚΑΡΟΤΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΑΤΑΤΕΣ ΤΑ ΕΧΟΥΜΕ ΠΡΟ ΒΡΑΣΕΙ ΣΕ ΝΕΡΟ ΓΙΑ ΝΑ ΨΗΘΟΥΝ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟ ΨΑΡΙ

Πηγή - www.dimitrisskarmoutsos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου