ΜΕΝΟΥ

Pages

Χοιρινή πανσέτα με σπιτική bbq σάλτσα από δαμάσκηνα

 
¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤

Συνταγή : Δημήτρης Σκαρμούτσος
Μερίδες : Για 4 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : ??.
Βαθμός Δυσκολίας : ✬✬✬


Υλικά
  • 1 κιλό χοιρινή πανσέτα χωρίς δέρμα και κόκκαλο
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 ½ κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο πολύ ψιλοκομμένες ή πολτοποιημένες
  • ¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 20 αποξηραμένα δαμάσκηνα
  • 1 κουταλάκι του γλυκού, κοφτό, κόκκινο καυτερό πιπέρι
  • 4 κουταλιές της σούπας καστανή ζάχαρη
  • 4 κουταλιές της σούπας κόκκινο ξύδι
  • 4 κουταλιές της σούπας σάλτσα Worcestershire
  • 1 φλιτζάνι κέτσαπ
  • 2 φλιτζάνια νερό
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ταμπάσκο

Διαδικασία
  • Βάλτε το ελαιόλαδο σε ένα κατσαρόλι και σοτάρετε το κρεμμύδι και το σκόρδο μέχρι να μαλακώσουν. 
  • Προσθέστε όλα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατέψτε καλά. Σιγοβράστε σε μέτρια φωτιά για 30-40 λεπτά, ανακατεύοντας ανά τακτά διαστήματα. 
  • Αν θέλετε η σάλτσα να γίνει πιο πηχτή, αφήστε τη λίγο περισσότερο στη φωτιά. Περάστε την σάλτσα από ένα multi και σουρώστε. 
  • Μαρινάρετε την πανσέτα στη σάλτσα bbq για 24 ώρες και ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για περίπου 2 ώρες

Πηγή - www.dimitrisskarmoutsos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου