ΜΕΝΟΥ

Pages

«Σαγανάκι» φούρνου με λαδοτύρι Μυτιλήνης και μαρμελάδα λεμόνι

 
¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤

Συνταγή : Χριστόφορος Πέσκιας
Μερίδες : Για 4 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : Προετοιμασία 10΄, Ψήσιμο 5΄.
Βαθμός Δυσκολίας : ✬✬

Σερβίρουμε το σαγανάκι με πράσινη σαλάτα από ρόκα και φύλλα κάρδαμου.

Υλικά
  • 4 ισόπαχες φέτες λαδοτύρι Μυτιλήνης, 150 γρ. η καθεμία, ή μια εκλεκτή γραβιέρα της αρεσκείας μας
  • 100 γρ. ζάχαρη
  • 80 γρ. κουκουνάρια, καβουρδισμένα στον φούρνο για 3-4 λεπτά στους 180°C
  • 4 γεμάτες κουτ. σούπας μαρμελάδα λεμόνι ή πορτοκάλι
  • 30 γρ. φρέσκο τζίντζερ, τριμμένο
  • χυμός από 1/2 λεμόνι φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Διαδικασία
  • Προθερμαίνουμε το γκριλ και στερεώνουμε τη σχάρα σε ένα από τα ψηλότερα ράφια. 
  • Σε αντικολλητικό ταψάκι απλώνουμε τις φέτες τυριού και τις πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη. 
  • Βάζουμε στον φούρνο και ψήνουμε για 1-2 λεπτά, μέχρι απλώς να καραμελώσει η ζάχαρη. 
  • Παράλληλα, ανακατεύουμε τη μαρμελάδα με τον χυμό λεμονιού και το τζίντζερ. 
  • Βγάζουμε τις φέτες από τον φούρνο, τις μοιράζουμε σε πιάτα και τις αλείφουμε με την αραιωμένη μαρμελάδα. 
  • Σκορπίζουμε το κουκουνάρι, πασπαλίζουμε με πιπέρι και σερβίρουμε.

Πηγή - www.gastronomos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου