ΜΕΝΟΥ

Pages

Γλυκοξινοκαυτερό ντιπ μαγιονέζας

 
¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤

Συνταγή : Γαστρονόμος
Μερίδες : Για 4-6 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : Προετοιμασία 10΄.
Βαθμός Δυσκολίας : ✬✬✬
 
Μια πανεύκολη και πεντανόστιμη παρασκευή που θα λατρέψουν τα ψητά αλλά και τα τηγανητά θαλασσινά μας.

Υλικά
  • 1 φλιτζ. τσαγιού μαγιονέζα Maille fine
  • 2 κουτ. σούπας γλυκιά τσίλι σος (sweet chilli sauce – σε μεγάλα σούπερ μάρκετ, στα ράφια με τα έθνικ προϊόντα -κοντά στη σόγια και στη τεριγιάκι σος)
  • 1 κουτ. σούπας σόγια σος
  • 1 μικρή σκελίδα σκόρδου, λιωμένη
  • λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι (για το άρωμα)

Διαδικασία

  • Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί με ένα κουτάλι ή με το σύρμα. 
  • Βάζουμε το ντιπ στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα, ώστε να σφίξει λίγο και να «δέσουν» οι γεύσεις.

Συνοδεύουμε σε

  • ψητά και τηγανητά θαλασσινά (καλαμαράκια, γαρίδες, καραβίδες κ.λπ.). 
  • Ταιριάζει επίσης με φιλέτο κοτόπουλου στη σχάρα ή στον ατμό.

Πηγή - www.gastronomos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου