ΜΕΝΟΥ

Pages

Αυγά μπένεντικτ με ψητή ντομάτα, φέτα, ελιές και βασιλικό

 
¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤

Συνταγή : Γιάννης Λουκάκος
Μερίδες : Για 4 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : Περίπου 15΄.
Βαθμός Δυσκολίας : ✬✬✬


Υλικά
  • 8 αυγά ποσέ
  • 4 αφράτα ψωμάκια της αρεσκείας σας, κομμένα στη μέση, ψημένα και αλειμμένα με βούτυρο, σε θρμοκρασία δωματίου
  • 320 γρ. ντομάτες ψητές
  • 200 γρ. φέτα τριμμένη
  • 40 γρ. ελιές Καλαμών σε φιλέτα
  • 4 γρ. βασιλικός, χοντροκομμένος
  • 220 γρ. εύκολη σάλτσα ολλανδέζα, ζεστή

Εκτέλεση
  • Σε ένα καλά ζεσταμένο τηγάνι τοποθετούμε τα ψωμάκια που τα έχουμε αλείψει με λίγο βούτυρο και τα φρυγανίζουμε μέχρι να πάρουν ένα χρυσαφένιο χρώμα.
  • Πάνω στη φρυγανισμένη επιφάνεια από τα ψωμάκια στρώνουμε τη ψητή ντομάτα, την τριμμένη φέτα, τις ελιές καλαμών, τα αυγά ποσέ και καλύπτουμε με τη σάλτσα ολλανδέζα. Γαρνίρουμε με τον βασιλικό.

TIP

  • Σε περίπτωση που έχουμε ήδη μαγειρέψει τα αυγά από πριν, για να τα αναθερμάνουμε, τα τοποθετούμε στον φούρνο ατμού (steamer) στους 60oC για 1’ περίπου. 
  • Εάν δεν έχουμε φούρνο ατμού, τοποθετούμε τα αυγά σε ένα σκεύος με λίγο νερό, καλύπτουμε με αλουμινόχαρτο και τα τοποθετούμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 60oC για περίπου 1 με 2 λεπτά.

Πηγή - www.yiannislucacos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου