ΜΕΝΟΥ

Pages

Πικάντικη μελιτζανοσαλάτα

 
¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤

Συνταγή : Δημήτρης Σκαρμούτσος
Μερίδες : Για 6-8 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : Περίπου 130΄.
Βαθμός Δυσκολίας : ✬✬✬

Υλικά
  • 1 κιλό μελιτζάνες
  • αλάτι, κατά βούληση
  • πιπέρι, κατά βούληση
  • 1 κ.γ. κόλιανδρο, τριμμένο
  • ½ κ.γ. πάπρικα
  • ½ κ.γ. μπούκοβο
  • 3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • 1 πιπεριά Φλωρίνης, ψημένη και ψιλοκομμένη
  • 2 ντομάτες , ξεσποριασμένες και ψιλοκομμένες
  • 1 κρεμμύδι, λευκό, ψιλοκομένο
  • ½ ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • ½ φλ. ελαιόλαδο
  • 1 μοσχολέμονο, χυμό
  • 4 κ.σ. κρέμα βαλσαμικού μηλόξιδο με στέβια*

Διαδικασία
  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 °C .
  • Με ένα πιρούνι τρυπάμε τις μελιτζάνες, τις τοποθετούμε σε ταψί και τις ψήνουμε για 60 περίπου λεπτά.
  • Βγάζουμε τις μελιτζάνες από το φούρνο, τις κόβουμε στη μέση και τις αφήνουμε να κρυώσουν για λίγο.
  • Με ένα κουτάλι αφαιρούμε τη σάρκα της μελιτζάνας και τη βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ.
  • Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, κόλιανδρο, πάπρικα, μπούκοβο και ανακατεύουμε.
  • Ρίχνουμε το σκόρδο, την πιπεριά, την ντομάτα, το κρεμμύδι, το μαϊντανό και ανακατεύουμε.
  • Σε ένα μικρό μπολ βάζουμε το ελαιόλαδο, το χυμό μοσχολέμονου και την κρέμα βαλσάμικου μηλόξιδο* και χτυπάμε με τον αβγοδάρτη, μέχρι να ενωθούν τα υλικά.
  • Περιχύνουμε τη μελιτζανοσαλάτα με τη βινεγκρέτ, προσθέτουμε αλάτι, αν χρειάζεται, και ανακατεύουμε.
  • Κλείνουμε το μπολ με καπάκι και βάζουμε στο ψυγείο για 60 τουλάχιστον λεπτά, να ανακατευτούν τα αρώματα και σερβίρουμε.

* κρέμα βαλσαμικού με γλυκαντικό από το φυτό στέβια

Πηγή - www.dimitrisskarmoutsos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου