ΜΕΝΟΥ

Pages

Χταπόδι στιφάδο με δαμάσκηνα

 
¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤

Συνταγή : Δημήτρης Σκαρμούτσος
Μερίδες : Για 2-4 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : Προετοιμασία ??΄, Μαγείρεμα 1-1½ ώρα.
Βαθμός Δυσκολίας : ✬✬✬


Υλικά
  • 400 γρ. κρεμμύδια κοκκάρια
  • 15 αποξηραμένα δαμάσκηνα
  • 1 μέτριο χταπόδι
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 300 ml κόκκινο κρασί
  • 3 φύλλα δάφνη
  • 10 κόκκοι μαύρο πιπέρι
  • 1 κόκκος μπαχάρι
  • 1 κ.γ. πελτές ντομάτας
  • 1 αστεροειδές γλυκάνισο
  • 4 ντομάτες κομμένες σε μικρά κομμάτια
  • 2 κ.σ. παλαιωμένο ξύδι
  • αλάτι

Διαδικασία
  • Ζεματίζετε τα κοκκάρια και στη συνέχεια τα καθαρίζετε προσεκτικά.
  • Καθαρίζετε και κόβετε ένα μέτριο χταπόδι. Σοτάρετε τα κρεμμύδια και το χταπόδι με λίγο ελαιόλαδο Τα σβήνετε με το κρασί και το ξύδι.
  • Προσθέτετε το σκόρδο, τα φύλλα δάφνης, το μπαχάρι, τον πελτέ, τα δαμάσκηνα, το μαύρο πιπέρι, το αλάτι, το αστεροειδές γλυκάνισο και τις τομάτες.
  • Σκεπάζετε το σκεύος με το καπάκι του και αφήνετε το φαγητό να σιγοβράσει για 1-1 1/2 ώρες περίπου.

Πηγή - www.dimitrisskarmoutsos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου