ΜΕΝΟΥ

Pages

Μουσακάς

 
¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤

Συνταγή : Γιάννης Λουκάκος
Μερίδες : Για 8 άτομα (Ένα ταψί 37x23x7εκ).
Απαιτούμενος Χρόνος : ??΄.
Βαθμός Δυσκολίας : ✬✬


Υλικά

Για τον μουσακά
  • λαχανικά μουσακά
  • 1.400 γρ. σάλτσα κιμά
  • 1.500 γρ. σάλτσα μπεσαμέλ
  • 100 γρ. παρμεζάνα

Για τα λαχανικά μουσακά

  • ηλιέλαιο για τηγάνισμα
  • 1.000 γρ. μελιτζάνα, σε φέτες
  • 900 γρ. κολοκύθι, σε φέτες
  • 1.000 γρ. πατάτες, σε φέτες
  • 15 γρ. αλάτι

Εκτέλεση
Για τον μουσακά
  • Σε ένα ταψί στρώνουμε τις πατάτες σε σειρές. 
  • Από πάνω τοποθετούμε τις μελιτζάνες σε μία στρώση. 
  • Στρώνουμε με τη μισή δόση κιμά και σκεπάζουμε στρώνοντας σε σειρές τα κολοκύθια. 
  • Περιχύνουμε με τον υπόλοιπο κιμά και σκεπάζουμε με τη σάλτσα μπεσαμέλ. 
  • Πασπαλίζουμε την επιφάνεια με την παρμεζάνα. 
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C μέχρι να πάρει χρώμα η μπεσαμέλ.

Για τα λαχανικά μουσακά
  • Βάζουμε αρκετό ηλιέλαιο σε μια κατσαρόλα ώστε να φτάσει μέχρι τη μέση. 
  • Ζεσταίνουμε στους 160οC και τηγανίζουμε τις μελιτζάνες, τα κολοκυθάκια και τις πατάτες διαδοχικά. 
  • Μόλις τηγανιστούν τα αποσύρουμε σε ένα σκεύος με απορροφητικό χαρτί και τα αλατίζουμε.

Tip

  • Ο μουσακάς μπορεί να μπει στην κατάψυξη πριν το ψήσιμο. Προτού τον μαγειρέψουμε θα χρειαστεί να τον αποψύξουμε.

Πηγή - www.yiannislucacos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου