ΜΕΝΟΥ

Pages

Ψητά νεκταρίνια με γλυκό κρασί, κανέλα και βανίλια


¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤

Συνταγή : Δημήτρης Σκαρμούτσος
Μερίδες : Για 4-6 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : Περίπου 30΄.
Βαθμός Δυσκολίας : ✬✬✬✬


Υλικά

  • 3 νεκταρίνια, ώριμα
  • 25 γρ. βούτυρο
  • 180 ml κρασί λευκό, γλυκό, Σάμου
  • 40 γρ. ζάχαρη
  • ½ κ.γ. κανέλα σε σκόνη
  • 2-3 ξυλαράκια κανέλας
  • 1-2 αστεροειδή γλυκάνισο
  • 1 λοβό βανίλιας
  • 50 ml νερό
  • φύλλα μέντας, για γαρνιτούρα

Διαδικασία

  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C.
  • Κόβουμε τα νεκταρίνια στη μέση και αφαιρούμε τα κουκούτσια.
  • Σε ένα πυρίμαχο βαθύ σκεύος τοποθετούμε τα νεκταρίνια με την εσωτερική πλευρά προς τα πάνω.
  • Αλείφουμε με βούτυρο την επιφάνεια από τα νεκταρίνια και στη συνέχεια τα περιχύνουμε με το κρασί.
  • Ανακατεύουμε σε ένα μπολ τη ζάχαρη με την κανέλα και πασπαλίζουμε τα νεκταρίνια.
  • Ρίχνουμε διάσπαρτα τα ξυλάκια κανέλας και τον αστεροειδή γλυκάνισο.
  • Με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβουμε το λοβό βανίλιας στη μέση, αφαιρούμε τα σποράκια και τα ρίχνουμε στο ταψί. Αφήνουμε στο ταψί και τη φλούδα.
  • Ρίχνουμε 50 ml νερό, βάζουμε το ταψί στο φούρνο και ψήνουμε τα νεκταρίνια για 25-30 περίπου λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.
  • Βγάζουμε από το φούρνο, γαρνίρουμε με τα φύλλα μέντας και τα σερβίρουμε ζεστά ή κρύα.

Πηγή - www.dimitrisskarmoutsos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου