ΜΕΝΟΥ

Pages

Χόρτα βραστά με λαδολέμονο αβοκάντο

 
¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤

Συνταγή : Νένα Ισμυρνόγλου
Μερίδες : Για 4-6 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : Προετοιμασία 1 ώρα, Μαγείρεμα 30΄.
Βαθμός Δυσκολίας : ✬✬

Ελαφριά και πικάντικη, αυτή η σαλάτα με χόρτα νοστιμίζει απίστευτα με το λαδολέμονο με αβοκάντο.


Υλικά
  • 1 κιλό ανάμεικτα χόρτα, ό,τι βρούμε στον μανάβη ή στη λαϊκή (ραδίκια, ραδίκια «ιταλικά» με τα πορφυρά κοτσάνια, λάπαθα, τσουκνίδες, σέσκουλα, ζοχούς, βρούβες κ.ά.)
  • 120 ml ελαιόλαδο
  • 80 ml χυμός λεμονιού
  • 1 μέτριο, ώριμο αβοκάντο, καθαρισμένο
  • 100 γρ. ελιές θρούμπες, χωρίς κουκούτσια, ψιλοκομμένες
  • 1 μικρή κόκκινη πιπερίτσα τσίλι (ή όσο αντέχουμε), πολύ ψιλοκομμένη
  • τα φύλλα από 4 κλαράκια θυμάρι ή 1 κουτ. γλυκού ξερό θυμάρι
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Διαδικασία
  • Καθαρίζουμε καλά τα χόρτα, ανάλογα με το είδος τους: π.χ. καθαρίζουμε βρούβες, ραδίκια και ζοχούς από σκληρές άκρες και μαραμένα ή σκληρά ή κίτρινα φύλλα. Πλένουμε ξεχωριστά κάθε είδος, τα στραγγίζουμε και τα βράζουμε διαδοχικά, σε άφθονο αλατισμένο νερό: πρώτα τους ζοχούς και τα ραδίκια που είναι σκληρότερα, έπειτα τα σέσκουλα και τις βρούβες, κ.ο.κ.
  • Βράζουμε τα σκληρότερα χόρτα για 12-15 λεπτά και τα τρυφερότερα μέχρι 8-10 λεπτά. Τα στραγγίζουμε και τα ανακατεύουμε σε μεγάλη σαλατιέρα.
  • Σε ένα μπολ λιώνουμε με πιρούνι το αβοκάντο και μετά προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το λεμόνι, τις ελιές, την πιπερίτσα, το θυμάρι, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε.
  • Ρίχνουμε κουταλιές από το μείγμα στα χόρτα, ανακατεύουμε και σερβίρουμε.

Πηγή - www.gastronomos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου