ΜΕΝΟΥ

Pages

Χωριάτικη κιμαδόπιτα


¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤

Συνταγή : Δημήτρης Σκαρμούτσος
Μερίδες : Για 4 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : Περίπου 120΄.
Βαθμός Δυσκολίας : ✬✬

Υλικά

  • Φύλλα για πίτα
  • 120 γρ. βούτυρο
  • 300 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
  • 2 ξινά μήλα τριμμένα
  • 1 κρεμμύδι τριμμένο
  • 1 φλ. σταφίδες μαύρες
  • 1 φλ. μαύρη ζάχαρη
  • ¼ φλ. ξύδι
  • ¼ φλ. μηλόξυδο
  • ½ κ.τ.γ. γαρύφαλο
  • ½ κ.τ.γ. μοσχοκάρυδο
  • ½ κ.τ.γ. κανέλα
  • ½ κ.τ.γ. πιπέρι φρεσκοτριμμένο
  • 2 κ.τ.σ. ρούμι

Για τα φύλλα
  • 60 γρ. βούτυρο

Διαδικασία

  • Τοποθετούμε τον κιμά και το κρεμμύδι σε μια κατσαρόλα και τον τσιγαρίζουμε μέχρι να πάρει χρώμα.
  • Συμπληρώνουμε με νερό μέχρι να καλυφθεί και βράζουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να μαλακώσει.
  • Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά.
  • Μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά ώστε να σιγοβράσει για 1 ώρα, ανακατεύοντας ανά διαστήματα.
  • Όταν είναι έτοιμο το μίγμα κιμά, αφαιρούμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει.
  • Τοποθετούμε σε μια φόρμα τα μισά φύλλα για την πίτα, αφού τα έχουμε αλείψει με το βούτυρο.
  • Ρίχνουμε σιγά σιγά το μίγμα κιμά προσέχοντας να απλωθεί ομοιόμορφα παντού.
  • Προσθέτουμε τα υπόλοιπα φύλλα αφού τα αλείψουμε ένα ένα με το βούτυρο.
  • Χαράσσουμε την πίτα και ψήνουμε στους 200-250 βαθμούς για 1 ώρα.
  • Σερβίρεται ζεστή.

Πηγή - www.dimitrisskarmoutsos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου