ΜΕΝΟΥ

Pages

Ριζότο με γλυκοκολοκύθα, δαμάσκηνα, αρακά και προσούτο

 
¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤

Συνταγή : Δημήτρης Σκαρμούτσος
Μερίδες : Για 4 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : ??΄.
Βαθμός Δυσκολίας : ✬✬✬


Υλικά
  • 700 γρ. κολοκύθα
  • 500 γρ. ρύζι για ριζότο
  • 4 φέτες προσούτο
  • 12 αποξηραμένα δαμάσκηνα ψιλοκομμένα
  • 100γρ αρακά φρέσκο ή κατεψυγμένο
  • 1 lt ζωμός κοτόπουλου
  • 1 φλιτζ. τσ. κρασί λευκό
  • 1 μέτριο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • Μερικά φύλλα βασιλικού ψιλοκομμένα
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 κ.σ. βούτυρο
  • 4 κ.σ. παρμεζάνα
  • Αλάτι, πιπέρι

Διαδικασία

  • Καθαρίζουμε την κολοκύθα από την φλούδα και τα σπόρια και την κόβουμε σε κυβάκια. 
  • Ψήνουμε το προσούτο στο φούρνο μέχρι να γίνει τραγανό. 
  • Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε για 1-2 λεπτά το κρεμμύδι. 
  • Προσθέτουμε την κολοκύθα και τον αρακά και σοτάρουμε για αλλά δυο λεπτά, ανακατεύοντας. 
  • Προσθέτουμε το ρύζι και αφήνουμε για 2-3 λεπτά, συνεχίζοντας το ανακάτεμα, μέχρι ο κόκκος του να γίνει διάφανος. Βάζουμε και τα δαμάσκηνα. 
  • Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να απορροφηθεί. Ρίχνουμε ένα φλιτζ. τσαγιού από το ζεστό ζωμό και αφήνουμε να απορροφηθεί από το ρύζι, ανακατεύοντας.
  • Προσθέτουμε άλλο ένα φλιτζ. τσαγιού ζωμό και συνεχίζουμε με τον ίδιο τρόπο μέχρι να βράσει και να χυλώσει το ριζότο. 
  • Λίγα λεπτά πριν το αποσύρουμε προσθέτουμε το βασιλικό . Εκτός φωτιάς, ανακατεύουμε με το βούτυρο και το τυρί και προσθέτουμε φρεσκοτριμμένο πιπέρι. 
  • Σπάμε το τραγανό προσούτο σε μικρότερα κομμάτια και το ανακατεύουμε απαλά με το ριζότο.

Πηγή - www.dimitrisskarmoutsos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου