ΜΕΝΟΥ

Pages

Μοσχάρι με δαμάσκηνα και κόκκινο κρασί

 
¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤

Συνταγή : Δημήτρης Σκαρμούτσος
Μερίδες : Για 4 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : Προετοιμασία 10΄, Αναμονή/Μαρινάρισμα 24 ώρες, Μαγείρεμα 2½ ώρες.
Βαθμός Δυσκολίας : ✬✬✬


Υλικά
  • 1 κιλό μοσχαρίσια σπάλα
  • 1 λίτρο κόκκινο κρασί
  • 20 αποξηραμένα δαμάσκηνα
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 2 κρεμμύδια κομμένα σε μεγάλα κομμάτια
  • 1 μάτσο σέλινο ψιλοκομμένο
  • 2 καρότα ψιλοκομμένο
  • 1 μάτσο μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 2 φύλλα δάφνης
  • 1/2 μάτσο δεντρολίβανο
  • ¼ κ. γ. τριμμένο μοσχοκάρυδο
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι και πιπέρι

Διαδικασία
  • Βάζουμε σε μια μεγάλη λεκάνη το κρεμμύδι, το καρότο, το σέλινο-σέλερι, τα μπαχαρικά, τα μυρωδικά, τα δαμάσκηνα και το κρέας και τα περιχύνουμε με το κόκκινο κρασί. 
  • Σκεπάζουμε το σκεύος με διάφαν μεμβράνη και αφήνουμε να μαριναριστούν για 24 ώρες. Όταν συμπληρωθεί αυτός ο χρόνος, βγάζουμε το κρέας και το σκουπίζουμε καλά. 
  • Ζεσταίνουμε λίγο ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα και σοτάρουμε το κρέας για μερικά λεπτά 
  • Στη συνέχεια προσθέτουμε στη μαρινάδα αλάτι και πιπέρι. 
  • Σκεπάζουμε το σκεύος, αφήνουμε να πάρει βράση και τότε χαμηλώνουμε τη φωτιά και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 2,5 ώρες.

Πηγή - www.dimitrisskarmoutsos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου