ΜΕΝΟΥ

Pages

Ψαρονέφρι με κρέμα γάλακτος και μανιτάρια

 
¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤

Συνταγή : NewsBeast.gr
Μερίδες : Για 4 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : Προετοιμασία 5΄, Μαγείρεμα 20΄- 25΄.
Βαθμός Δυσκολίας : ✬✬✬

Ένα νόστιμο πιάτο για να γίνει το γεύμα σας πιο απολαυστικό

Υλικά

  • 1/2 κιλό ψαρονέφρι σε φέτες
  • 300 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 200 γρ. μανιτάρια
  • 1 ποτηράκι του κρασιού άσπρο κρασί
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι ξερό
  • 1 1/2 κ. σ. μουστάρδα
  • 1 κ. σ. θυμάρι ξερό, τριμμένο
  • 3 κ. σ. ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση

  • Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι, ρίχνετε 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και αφήνετε να ζεσταθεί σε δυνατή φωτιά.
  • Έπειτα, αφού χαμηλώσετε τη φωτιά, προσθέτετε το ψαρονέφρι και το ψήνετε και από τις δύο πλευρές. Μόλις αρχίσει να ροδίζει, αλατοπιπερώνετε.
  • Προσθέτετε το ξερό κρεμμύδι που προηγουμένως έχετε ψιλοκόψει και τα μανιτάρια και σοτάρετε για 2-3 λεπτά.
  • Σβήνετε το ψαρονέφρι με το λευκό κρασί, προσθέτετε τη μουστάρδα και ρίχνετε το πιπέρι με το θυμάρι, αφού πρώτα τα ανακατέψετε καλά.
  • Προσθέτετε λίγο ζεστό νερό και μαγειρεύετε σε χαμηλή φωτιά για 10 λεπτά.
  • Τέλος, ρίχνετε την κρέμα γάλακτος και ανακατεύετε διαρκώς για ακόμα 7-8 λεπτά μέχρι να δέσει η σάλτσα.
  • Συνοδεύετε με πιλάφι ή πουρέ ή πατάτες τηγανιτές.

Πηγή - www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου