ΜΕΝΟΥ

Pages

Γαρίδες με μανταρίνι και κινέζικο λάχανο

 
¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤

Συνταγή : Χριστόφορος Πέσκιας.
Μερίδες : Για 4 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : Προετοιμασία 10΄, Ψήσιμο 6΄- 8΄.
Βαθμός Δυσκολίας : ✬✬✬


Το ιδιαίτερο άρωμα του μανταρινιού, απαιτεί στα ποτήρια ξηρά, κοφτερά κρασιά από λευκές αρωματικές ποικιλίες: Μοσχάτα και Gewürztraminer.

Υλικά

  • 1 κιλό γαρίδες μεγάλες, καθαρισμένες από κεφάλια, ουρές, κελύφη και εντεράκια
  • 2 μικρά κινέζικα λάχανα, χοντροκομμένα
  • 70 ml χυμός μανταρινιού
  • 70 ml sweet chili sauce
  • 40 ml σάλτσα σόγιας
  • 1 κουτ. σούπας τζίντζερ φρέσκο, τριμμένο
  • φέτες από 2 μανταρίνια (αφαιρούμε όσο μπορούμε τις μεμβράνες)
  • η φλούδα από 1 μανταρίνι, κομμένη σε λεπτές λωρίδες
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια, λεπτοκομμένα
  • 2 κουτ. σούπας σησαμέλαιο
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Διαδικασία
  • Σε μια κατσαρόλα με νερό που κοχλάζει ρίχνουμε το χοντροκομμένο λάχανο και το ζεματίζουμε για 3 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει ελαφρώς. Το στραγγίζουμε. 
  • Σε ένα μπολάκι ανακατεύουμε τον χυμό μανταρινιού, τη sweet chilli sauce, τη σόγια και το τζίντζερ. 
  • Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε το σησαμέλαιο και σοτάρουμε τις γαρίδες για 1/2 λεπτό από την κάθε πλευρά, μέχρι να αλλάξουν χρώμα. Τις βγάζουμε από το τηγάνι. 
  • Ρίχνουμε το λάχανο, τις φέτες μανταρινιού, τη φλούδα και το κρεμμυδάκι και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για άλλο 1 λεπτό. Αλατίζουμε με μέτρο και καρυκεύουμε με λίγο πιπέρι. 
  • Ρίχνουμε τη σάλτσα, ανακατεύουμε για 2-3 λεπτά ή μέχρι να δέσει ελαφρώς, προσθέτουμε τις γαρίδες, ανακατεύουμε άλλο 1 λεπτό και αποσύρουμε από τη φωτιά. 
  • Σερβίρουμε αμέσως.

Πηγή - www.gastronomos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου