ΜΕΝΟΥ

Pages

Κοτόπουλο γεμιστό με σπανάκι και μανούρι

 
¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤

Συνταγή : Δημήτρης Σκαρμούτσος
Μερίδες : Για 4 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : Περίπου 45΄.
Βαθμός Δυσκολίας : ✬✬✬


Υλικά

  • 4 φιλέτα από στήθος κοτόπουλου
  • 300 γρ. μανούρι
  • 700 γρ. σπανάκι φρέσκο
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια
  • ένα ματσάκι άνηθο
  • αλάτι, πιπέρι
  • 100 γρ. αμυγδαλόψιχα κομμένη σε φέτες
  • 50 ml ελαιόλαδο
  • χυμό από 2 πορτοκάλια

Διαδικασία

  • Ψιλοκόβουμε τα κρεμμυδάκια και τα σοτάρουμε σε λίγο ελαιόλαδο. Προσθέτουμε τον άνηθο και το σπανάκι καλά στραγγισμένο, αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε να σιγοβράσουν για 20 λεπτά μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά. Αφού μαγειρευτεί το σπανάκι το αφήνουμε να κρυώσει. Το ανακατεύουμε στη συνέχεια με το μανούρι τριμμένο.
  • Με το μαχαίρι χαράζουμε τα φιλέτα του κοτόπουλου κατά μήκος και αλατοπιπερώνουμε. Μοιράζουμε το μίγμα με το σπανάκι και το τυρί στα 4 φιλέτα. Βάζουμε τα φιλέτα σε ένα ταψάκι, χτυπάμε το λάδι με το χυμό πορτοκαλιών και τα περιχύνουμε. Ρίχνουμε τέλος και την αμυγδαλόψιχα και ψήνουμε στους 170 βαθμούς για 30 λεπτά.

Tip
  • Όταν κάνουμε γέμιση πρέπει να αφαιρούμε τα υγρά για να μην βγαίνουν στο μαγείρεμα.
 
Πηγή - www.dimitrisskarmoutsos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου