ΜΕΝΟΥ

Pages

Ομελέτα με λουκάνικο, ντοματίνια, ξινομυζήθρα και μαραθόσπορο

 
¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤

Συνταγή : Γιάννης Λουκάκος
Μερίδες : Για 4 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : ??
Βαθμός Δυσκολίας : ✬✬✬


Υλικά
  • 8 αυγά
  • 5 γρ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • 5 γρ. βασιλικό, ψιλοκομμένο
  • 60 γρ. γραβιέρα, τριμμένη
  • 400 γρ. λουκάνικο, χοιρινό, φρέσκο
  • 150 γρ. κρεμμύδι, κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 5 γρ. μαραθόσπορο
  • 125 γρ. ξινομυζήθρα
  • 100 γρ. ντοματίνια, κομμένα στη μέση
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι, φρεσκοτριμμένο

Εκτέλεση
  • Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά, τον μαϊντανό, τον βασιλικό και αλατίζουμε. 
  • Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά, ρίχνουμε μέσα το ελαιόλαδο, σοτάρουμε το λουκάνικο αρχικά και ύστερα το κρεμμύδι, μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα. 
  • Προσθέτουμε τον μαραθόσπορο και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 5 λεπτά ακόμα. 
  • Προσθέτουμε το μείγμα των αυγών και ανακατεύουμε. 
  • Απλώνουμε τη γραβιέρα πάνω από τα αυγά στο τηγάνι. 
  • Βυθίζουμε την ξυνομυζήθρα και τα ντοματίνια μέσα στο τηγάνι.
  • Μεταφέρουμε το τηγάνι στον φούρνο στους 200 βαθμούς και ψήνουμε μέχρι να γίνει η ομελέτα αλλά να παραμείνει ζουμερή στο εσωτερικό της.

Πηγή - www.yiannislucacos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου