ΜΕΝΟΥ

Pages

Salsa Criolla

 
¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤

Συνταγή : Χριστόφορος Πέσκιας.
Μερίδες : ??
Απαιτούμενος Χρόνος : Προετοιμασία 20΄.
Βαθμός Δυσκολίας : ✬✬✬

Η περουβιανή σάλτσα ταιριάζει με ψάρι, κρέας ή πουλερικά ή μέσα σε πίτα για σουβλάκι (αντί για τζατζίκι).

Υλικά
  • 1 ξερό κρεμμύδι
  • 1 πιπεριά Φλωρίνης
  • 1 πιπεριά κέρατο
  • 1 καυτερή πιπερίτσα (αν θέλουμε)
  • 1 μεγάλη ντομάτα, ξεφλουδισμένη και ξεσποριασμένη
  • 1 σκελίδα σκόρδου
  • 200 ml ελαιόλαδο
  • 100 ml ξίδι από κόκκινο κρασί (ή χυμός λάιμ, αν προτιμάμε)
  • τα φύλλα από 1/2 ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένα
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Διαδικασία
  • Ψιλοκόβουμε τα λαχανικά (κρεμμύδι, πιπεριές, ντομάτα). Λιώνουμε το σκόρδο. Βάζουμε τα λαχανικά, το μαϊντανό και το σκόρδο σε ένα μπολ. 
  • Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το ξίδι, αλατοπιπερώνουμε, ανακατεύουμε καλά και η σάλτσα είναι… έτοιμη! 
  • Τη σερβίρουμε με ψάρι, κρέας ή πουλερικά, ενώ είναι εξαιρετική μέσα σε πίτα για σουβλάκι (αντί για τζατζίκι).

Πηγή - www.gastronomos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου