ΜΕΝΟΥ

Pages

Σάλτσα κιμά


¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤

Συνταγή : Γιάννης Λουκάκος
Μερίδες : Για 1 κιλό σάλτσα.
Απαιτούμενος Χρόνος : Περίπου 60΄.
Βαθμός Δυσκολίας : ✬✬✬

Υλικά
Για τη σάλτσα κιμά
  • 50 γρ. ελαιόλαδο
  • 325 γρ. κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
  • 35 γρ. σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • 600 γρ. μοσχαρίσιος κιμάς
  • 130 γρ. κρασί, κόκκινο
  • 900 γρ. τομάτες, ολόκληρες από κονσέρβα
  • 100 γρ. ζωμός κοτόπουλου
  • 5 γρ. κανέλα στικ
  • 2 γρ. ρίγανη
  • 2 φύλλα δάφνη
  • αλάτι
  • ζάχαρη, αν χρειάζεται

Εκτέλεση
Για τη σάλτσα κιμά
  • Ζεσταίνουμε την κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά, προσθέτουμε το ελαιόλαδο και τον κιμά, αλατίζουμε και σοτάρουμε ανακατεύοντας συχνά, μέχρι να πάρει ο κιμάς καλό χρώμα. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το αλατίζουμε και το «ιδρώνουμε», μέχρι να μαλακώσει καλά. Προσθέτουμε το σκόρδο και, μόλις μυρίσει, σβήνουμε με το κόκκινο κρασί και αφήνουμε στη φωτιά το φαγητό μέχρι να «πιει» όλα του τα υγρά.
  • Προσθέτουμε τότε την τομάτα, τον ζωμό, την κανέλα και τη δάφνη, φέρνουμε σε βρασμό, χαμηλώνουμε τη φωτιά, αλατίζουμε και προσθέτουμε ζάχαρη, αν χρειάζεται. Σιγομαγειρεύουμε ανακατεύοντας τακτικά για περίπου 45΄. Προσθέτουμε τη ρίγανη και μαγειρεύουμε ακόμη 5 λεπτά. Αφαιρούμε τα δαφνόφυλλα και την κανέλα, δοκιμάζουμε για αλάτι και ζάχαρη. Σερβίρουμε τη σάλτσα αμέσως ή την κρυώνουμε γρήγορα και τη διατηρούμε στο ψυγείο, στη συντήρηση.

Tip

  • Για να μην έχει σβόλους ο κιμάς μπορείτε, στην αρχή του μαγειρέματός του (βήμα 1ο), να τον «σπάσετε» με τη βοήθεια ενός σύρματος.

Πηγή - www.yiannislucacos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου