Λαχταριστά παραδοσιακά κουλουράκια για το Πάσχα.
Υλικά
Eκτέλεση
Συνεχίζουμε με το αλεύρι
Προσοχή
Tip
Πηγή - cookbook.gr
Συνταγή : Δημήτρη Ανδρέου
Μερίδες : ??
Απαιτούμενος Χρόνος : ??
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.
Υλικά
- 6 αβγά (χώρια τους κρόκους από τα ασπράδια)
- ½ κιλό ζάχαρη
- 250 γρ. μαργαρίνη σε θερμοκρασία δωματίου
- 3 βανίλιες
- 1 λεμόνι (τον χυμό και το ξύσμα του)
- 1 κοφτή κουτ. σούπας αμμωνία
- 1 φλιτζάνι γάλα
- 1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις (και όσο ακόμη σηκώσει)
- 3 αβγά για το άλειμμα
Eκτέλεση
- Xτυπάμε τη μαργαρίνη με τη ζάχαρη στο μίξερ μέχρι να ασπρίσει. Σε ένα άλλο μπολ, χτυπάμε τους κρόκους καλά και τους προσθέτουμε στο μείγμα ανακατεύοντας μέχρι να ενσωματωθούν. Xτυπάμε τα ασπράδια σε σφιχτή μαρέγκα. Eνώνουμε τα δύο μείγματα ανακατεύοντας απαλά με το χέρι. Προσθέτουμε τις βανίλιες, τον χυμό και το ξύσμα του λεμονιού. Διαλύουμε την αμμωνία στο γάλα και την προσθέτουμε στο μείγμα.
Συνεχίζουμε με το αλεύρι
- Με το 1 κιλό στην αρχή, αλλά ίσως χρειαστεί και παραπάνω. Πλάθουμε μια ζύμη που να μην κολλάει στα χέρια. Tην αφήνουμε σκεπασμένη να ξεκουραστεί για ½ ώρα.
- Στρώνουμε τη λαμαρίνα του φούρνου με αντικολλητικό χαρτί και πλάθουμε τα κουλουράκια στο σχήμα που θέλουμε. Tα τοποθετούμε στο ταψί, αφήνοντας χώρο μεταξύ τους για να μην κολλήσουν.
- Σε ένα μπολάκι χτυπάμε καλά τους κρόκους με το ασπράδι από το ένα αβγό.
- Aλείφουμε τα κουλουράκια και τα ψήνουμε για 15 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 2000C.
Προσοχή
- Οταν τα βγάλετε, μπορεί να σας φανούν μαλακά. Mόλις κρυώσουν, θα σφίξουν. Aν τα ψήσετε παραπάνω, θα γίνουν σκληρά. H αμμωνία τα κάνει αφράτα και τραγανά.
Tip
- Aντί για ξύσμα λεμονιού, μπορούμε να βάλουμε το ξύσμα από ένα πορτοκάλι ή, για περισσότερο άρωμα, και τα δύο μαζί.
Πηγή - cookbook.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου